Birželio 10, 2016
Shake & Stir. Psichologės kėdę lietuvė iškeitė į kokteilių verslą
NATALIJA VORONINA
Klasikinis bramble su gervuogių puta.

Shaken, not stirred. Kaskart išgirdus šią frazę prieš akis ima šmėžuoti išskirtiniais kokteiliais ir prabanga alsuojanti aplinka, kurioje sukiojasi išsipusčiusios damos ir vyrai juodais kostiumais. Bond. James Bond.

Lietuvaitė Dovilė Daugelaitė kartu su širdies draugu Bence Ivanov bei  kolega Romu Dangelevičiumi panašius žodžius iš kino ekranų perkėlė į realybę. Žavioji trijulė Londone prieš metus įkūrė kokteilių kompaniją „Shake&Stir“ ir uoliai skinasi kelią renginių industrijoje.

Apie tai, kaip jiems sekasi, ir su kokias iššūkiais tenka susidurti, „Londonietei“ pasakojo Dovilė. Taip pat ji atskleidė keletą gardžių kokteilių receptų.

Ar Jūsų kompanijos pavadinimą „Shake&Stir“ įkvėpė garsusis James Bond - skamba šiek tiek panašiai?

Iš tiesų, kai galvojome kompanijos vardą, norėjome, kad pirmoji asociacija būtų apie kokteilius ir prabangą. JamesBond nebuvo tiesioginis įkvėpėjas, bet, manau, kad pasąmonėje ši frazė turėjo tam tikrą įtaką.

Kada ir kaip gimė idėja įkurti „Shake&Stir“? Kaip Jums dabar sekasi? 

Idėja dabartiniam kompanijos direktoriui Bence gimė prieš metus. Jis – mano vaikinas ir verslo partneris. Mes susipažinome renginių industrijoje ir dirbome joje ilgą laiką, tačiau tuo pačiu svajojome drauge įkurti įmonę, kuri įkvėptų ir skatintų judėti į priekį bei kuria galėtume didžiuotis.

Po ilgų pokalbių ir svarstymų Bence pasiūlė įkurti kokteilių kompaniją, o aš susižavėjau šia mintimi. Norėdami visapusiškai stiprios „Shake&Stir“ komandos, pakvietėme prie jos prisijungti ir mūsų draugą Romą. Tad visi trys esame šios kompanijos branduolys.

Mums sekasi labai gerai, turime daug idėjų ir projektų. Vasarą Londonas žydi renginiais, tad ir mes judam-krutam. Klientų atsiliepimai visada džiugina, tad, manau, judame tinkama linkme.

Dovilė su vaikinu ir verslo partneriu Bence. Dovilė su vaikinu ir verslo partneriu Bence.

Kuo užsiėmėte prieš įkurdami nuosavą kokteilių kompaniją? 

Gana ilgą laiką – studijų metais ir po jų – dirbau renginių organizavimo  įmonėje „OfftoWork“. Teko pabuvoti įspūdinguose renginiuose, tokiuose kaip: „The Brits“, „Summer Ball“, „Royal Ascot“ ir kt. Sukaupiau daug patirties ir pamilau renginių industriją. Tuo pačiu išmokau planuoti laiką ir balansuoti tarp darbinės veiklos ir studijų.

Studijoms pasirinkote psichologijos sritį, tačiau Jūsų dabartinė veikla visiškai kitokia. Ar tokią ateitį sau ir buvote numačiusi? O galbūt iš tiesų save įsivaizdavote psichologo kėdėje?

Psichologiją  pasirinkau, nes mane visada žavėjo žmonių mąstymas, poelgiai, įpročiai bei siekiai. Ir nors ėmiausi šių studijų, žinojau, kad nenoriu keliauti terapijos kryptimi, nemačiau savęs tarp storų knygų, augalų, keistų paveikslų, jaukioje psichologo kėdėje.

Daugybę išmoktų dalykų pritaikau „Shake&Stir“ veikloje – ypač po paskutiniųjų studijų metų, kuriais buvau pasirinkusi  verslo psichologijos ir asmeninio tobulėjimo (tikslai ir įgūdžiai) modulius.

Žinoma, nesitikėjau įkurti kokteilių kompanijos, bet tikiu, kad tai vienas iš tų nutikimų, dėl kurio tikrai nesigailiu, atvirkščiai, – džiaugiuosi, kad viskas susiklostė šitaip.

Kokias paslaugas „Shake&Stir“ teikia  bei kur galima Jus išvysti? 

„Shake&Stir“ paslaugos varijuoja nuo kokteilių dizaino iki renginių organizavimo. Mėgstame eksperimentuoti su įdomiais produktais ir technikomis.

Mūsų Instagram puslapyje rasite įvairių gėrimų fotografijų: su uogų, vaisių putomis, skirtingomis žolelėmis bei išskirtiniais papuošimais. O sukurtų kokteilių galite paragauti naujai atsidariusiame indų restorane „Chit Chaat Chai“, kuris yra įsikūręs Wandsworth Town rajone. Su „Shake&Stir“ tenka dirbti ir renginiuose: vestuvėse, gimtadienių vakarėliuose, produktų pristatymuose, apdovanojimų ceremonijose ir kt.

Netrukus planuojame gaminti alkoholinius ir nealkoholinius kokteilius Londono Camden Town maisto bei gėrimų mugėje.

Shake & Stir komanda. Vienas iš įkūrėjų, Romas Dangelevičius, viduryje. Shake & Stir komanda. Vienas iš įkūrėjų, Romas Dangelevičius, viduryje.

Ar „Shake&Stir“ galima sutikti tik Londone? 

„Shake&Stir“ teikia paslaugas Londone  ir visoje Jungtinėje Karalystėje. Žinoma, jeigu gautume pasiūlymą organizuoti renginį už šios šalies ribų, būtume daugiau nei laimingi.

Su kokiais sunkumais tenka susidurti? 

Tikriausiai vienas iš didžiausių sunkumų yra rasti klientų. Mūsų paslaugos įdomios bei neįprastos, tad neliekame nepastebėti, tačiau, nepaisant to, vis dar esame nauja kompanija, tad nemažai laiko tenka praleisti renginiuose, kuriuose daug bendraujame bei pristatome savo paslaugas. 

Atskleiskite Jūsų įkvėpimo šydą. 

Įkvepia kelionės. Manau, mūsų kokteilių įvairovė tikrai atskleidžia tai, kad mes nuolatos ieškome naujų skonių, derinių, didelį dėmesį skiriam skirtingų šalių tradiciniams gėrimams, labai jais didžiuojamės. Neseniai lankiausi Lietuvoje ir verslo partneriams parvežiau butelį subrandintos starkos, kuri virto nuostabiu kokteiliu.

 

Gal galite papasakoti apie šiuo metu vyraujančias gėrimų tendencijas? 

Šią vasarą turėtų išryškėti keletas įdomių aspektų gėrimų srityje. Žmonės vis labiau domisi mažo kaloringumo gėrimais, kurių sudėtyje nedominuoja alkoholis ar cukrus. Tad, manau, kad paskanausime daugiau „lengvų kokteilių“, pagardintų šviežiais vaisiais, mėta, žolelėmis.

Kita populiarėjanti tendencija – arbata kokteiliuose. Ši naujovė per paskutiniuosius metus tapo itin madinga: ateityje greičiausiai vis dažniau mėgausimės kokteiliais, kurių sudėtyje yra „English Breakfast“, „Earl Grey“ ar netradicinių arbatų rūšių.

Kalbant apie alkoholinius gėrimus, galima teigti, kad netradiciniai ar mažiau žinomi gėrimai, tokie kaip: „Mezcal“  ar „Pisco“ tampa vis dažnesni kokteilių ingridientai. Visai nenustebtume, jeigu anksčiau retai girdėtų gėrimų rūšys pasiektų mūsų ausis, akis bei skonių paletes.

Praėjusiais metais putojantis gėrimas „Prosecco“ Jungtinėje Karalystėje pasiekė viršūnę – šie metai, tikėtina, nebus prastesni. Ispanijos pasididžiavimas – „Sangria“ – kokteilių karalystėje vienas iš populiariausių vasaros gėrimų pasaulyje, tad ir šiais metais vaisių punšas turėtų dominuoti.

Shake&Stir“ pateikia keletą kokteilių receptų, kuriais didžiuojasi, ir pataria mums išmėginti (abu kokteilius tereikia suplakti ir patiekti stiklinėje): 

Bramletini“ (klasikinis bramble su gervuogių puta):

  • 40 ml džino;
  • 20ml  citrinų sulčių;
  • 15 ml cukraus sirupo.

A' Paloma:  

  • 35ml tekilos;
  • 15ml Aperol;
  • 40ml šviežių greipfrutų sulčių;
  • 20ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių; 
  • 15ml cukraus sirupo;
  • žiupsnelio Cayenne pipiro.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai