Balandžio 2, 2010
Beata Londone atrado košę
LONDONIETĖ, 4
© SXC
Prisimenu kaip būdama vaikas košių negalėdavau pakęsti. Tačiau dabar stengiuosi jų valgyti kuo daugiau – ir skanu, ir figūrai nekenkia. 
 
Londonietė Beata Nicholson, pasirodo, košėms taip pat neabejinga. “Negaliu atsidžiaugti, kad Starbuck's galima gauti avižinės košės - manau, avižinės košės su priedais turėtų būti visose kavinėse. Jei esi truputį alkanas, tai arba pyragai, arba šokoladai, arba sumuštiniai... O košė su džiovintais vaisiais ir cinamonu yra rojus ir suaugusiems, ir vaikams”, - rašo Beata, knygos 'Beatos Virtuvė' fanų puslapyje Facebook'e. 
 
Už košę, kurios žymioji kulinarė su vaikais suvalgė dvi porcijas,  Starbuck's gavo dešimt balų iš Beatos. “Siūlau įsteigti kažkokį tai judėjimą. Galėtumėm pasivadinti: uzkose.lt arba kosevisiems.lt. Galima piketuoti prie kavinių ir restoranų, reikalaujant, kad į meniu būtų įtraukti ne tik visokie šokoladiniai cukriniai pyragai, muffin'ai ir cupcakes, bet ir avižinė košė”, - šmaikštauja B. Nicholson. 
 
Bet ką ir kalbėti apie Starbuck's, jei košė šiuo metu puikuojasi geriausių Londono restoranų pusryčių meniu ir jos nevengia nei politikai, nei pasaulinio garso modeliai. 
 
Britų žurnalai rašo, kad Madonna, Nelson Mandela, Nigella Lawson, Nicole Kidman ir Bill Gates košę šveičia kiekvieną rytą.  Net ir Kate Moss avižinę košę įrašė į savo modeliškos dietos valgių sąrašą.  
 

The Wolseley kavinėje-restorane Piccadilly bulvare susirenkantys svarbiausi pasaulio verslininkai pusryčiams taip pat reikalauja košės, o kai kurie labai nevyriškai, bet paprašo ir sojos pieno. Tokia didelių verslo vyrų meilė sveikai mitybai nestebina: kaip skelbiama visokių avižinių gėrybių gamintojų  'Quaker Oats' tinklapyje, suvalgę 171 kalorijas talpinantį dubenėlį košės, 4 valandas ir 21 minutę turėsite pakankamai energijos, o jūsų ranka nevalingai nesities į šokoladinį užkandį.  
 
Be Beatos pamėgtos Starbuck's košės, jos galite skanauti ir  kituose greito maisto restoranuose ar kavinėse: Pret a Manger, Eat ir net McDonald's.


Norite prabangiau? Prašom: The Modern Pantry Rytų Londone. Paprasta, bet stilinga kavinė-restoranas.  Arba Ottolenghi. Jų pusryčių meniu puikuojasi košė – šviežia, pagaminta garsių virėjų, su paskrudintais riešutėliais, uogomis, klevų sirupu.   
 
Bet prabangiausią košę visame Londone tikriausiai siūlo The Providores. Jake Gyllenhaal ir Kirsten Dunst čia gardžiuojasi originalia, šefo Peter Gordon sukurta koše: rudieji ryžiai, troškinti obuoliai, klevų sirupas, sojos pienas ir baltųjų sojų pasta. Vienu metu šį patiekalą jie buvo išėmę iš meniu, bet susilaukė tiek pasipiktinusių klientų skundų, kad iškart košę grąžino.  
 
Vadinkime tai nostalgija ar sveika mityba, bet mūsų vaikystės laikų košės  - ryžių, grikių, avižų, manų - sugrįžta į pusryčių lėkštes.

Nuotraukose: košė ir Beata.


Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
  • ..O Beata sioje nuotraukoje tai knygnesio sokoladines kresle sedi :) sokoladine kose tikriausiai valgo ;)
    1. sokoladine kose // Balandžio 2, 2010 // 20:54
    1
    Cituoti komentarą Siūlau šalinti