Gruodžio 5, 2015
Kynvos tarta su ožkos sūriu, pomidorais ir šalotiniais svogūnais
www.kitchenjulie.com
© www.kitchenjulie.com

Receptas vienai 23cm skersmens tartai

Ingredientai:

  • 1/2 stiklinės kynvos kruopų
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinis
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • 1 didesnis pomidoras + 15 vyšninių pomidoriukų (arba tik vyšninių pomidoriukų, jei norite vienodai atrodančio paviršiaus)
  • 150 g Bucheron ožkos sūrio, su plutele
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimo formai ištepti

www.kitchenjulie.com/ www.kitchenjulie.com/

Gaminame:

  1. Išvirkite kynvą ir atidėkite į šalį. Tuo metu, įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi.
  2. Vidutiniame dubenėlyje sumaišykite kynvą su kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Kynvos mišiniu išklokite kepimo formą taip, kad šiek tiek tektų ir kraštams. Dėkite į orkaitę ir kepkite iki sutvirtės, apie 12 minučių. Išimkite iš orkaitės.
  3. Pakelkite orkaitės temperatūrą iki 200°C. Riekelėmis supjaustykite šalotinius svogūnus ir išdėliokite ant kynvos pagrindo, Supjaustykite ožkos sūrį gabalėliais kartu su balta plutele (sūris itin kreminis, todėl teks apsilipinti rankas) ir pusę jų išdėliokite ant šalotinių svogūnų. Vyšniniu spomidoriukus perpjaukite per pusę, didesnį svogūną supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite ant ožkos sūrio. Likusį ožkos sūrį sukaišiokite tarp pomidoriukų, užpildydami tarpus. Ant pomidoriukų pabarstykite druskos.
  4. Kepkite apie 25 minutes ar kol pomidorai bus iškepę, o sūris išsilydęs ir šiek tiek parudavęs.

Skanaus!

J.

Daugiau Julijos receptų www.kitchenjulie.com

 

Raktažodžiai: Kitchen Julieožkos sūriskynvos tarta

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai