Spalio 22, 2016
Kokosinė moliūgo sriuba su avinžirnių pagardu
kitchenjulie.com

Paskutinėmis dienomis viskas aplinkui yra iš moliūgų. Štai moliūgų sriubos receptas, tokios švelnios ir kreminės, menančios namų šilumą.

Į Niujorką reguliariai skraidau nuo 2009-ųjų, tačiau niekuomet neteko čia leisti laiko per populiariąją Halloween šventę. Tiesą sakant, teko, tik tuomet miestą pasiglemžė uraganas Sandy ir, švelniai tariant, jokios šventės nevyko. Taigi, šiais metais esu mieste ir tikiuosi, kad pavyks patirti tikrąją kostiumų karštinę. Pastaroji savaitė buvo saulėta ir ypatingai graži: įspūdingos Halloween dekoracijos kur tik bepasisuksi, teminiai saldumynai, moliūginės latte kavos ir išsiviepę vaikai – kaipgi išsisuksi nenusipirkęs nors vieno ryškaus pūstažandžio moliūgo?

Reikės:

1 nedidelio moliūgo
1 skardinės mažesnio riebumo kokosų pieno (400ml)
3 česnako skiltelių
1/3 citrinos sulčių
druskos pagal skonį

Pagardui:

1 skardinės avinžirnių
1 nedidelės saujos smulkintų migdolų
1 arb.š. garstyčių grūdeliais
1 arb.š. paprikos miltelių
žiupsnis čili pipirų (pasirinktinai)
druskos pagal skonį
nerafinuoto kokosų aliejaus gaminimui
+(pasirinktinai) kelių riekelių orkaitėje kepto moliūgo patiekimui. Jei turite didesnį moliūgą, kelis gabalėlius pasilikite kepimui orkaitėje. Kepkite su truputėliu kokosų aliejaus, čili pipirais bei druska.

Kaip gaminti:

1. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Dėkite į puodą ir įpilkite tiek vandens, kad tik apsemtų moliūgą; virkite ant mažos ugnies kol moliūgas bus minkštas, apie 20 min. Tuo tarpu keptuvėje su šlakeliu kokosų aliejaus pakepinkite smulkintas česnako skilteles iki suminkštes, apie minutę.

2. Išvirusius moliūgo gabalėlius kartu su truputėliu sultinio (likusį atidėkite į šalį) bei česnaku perkelkite į didelį dubenį (jei naudosite rankinį blenderį) arba į stacionaraus blenderio indą ir malkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite kokosų pieną, pasilikdami šlakelį patiekimui, malkite iki vientisos kreminės masės. Jeigu norite skystesnės sriubos – įpilkite išsaugoto moliūgų vandens ir vėl viską sumalkite. Įmaišykite citrinų sultis bei druską.

3. Pasiruoškite garnyrą. Nuplaukite ir nusunkite avinžirnius, nuimkite luobeles. Keptuvėje įkaitinkite vos šlakelį kokosų aliejaus su garstyčiomis, paprikos milteliais bei čili. Dėkite avinžirnius, migdolus ir pakepinkite kelias minutes. Jei reikia, įberkite druskos pagal skonį.

4. Pilkite sriubą į negilias lėkštes, dėkite kepto moliūgo, avinžirnių pagardo ir apšlakstykite kokosų pienu. Patiekite ir skanaukite.

Daugiau Julijos ptiekalų rasite www.kitchenjulie.com.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai