Spalio 25, 2015
Sviestinis moliūgas, lęšiai ir rudieji basmati ryžiai
kitchenjulie.com
kitchenjulie.com

Ryškiaspalvis rudens įkvėptas patiekalas su ankštiniais bei mikštutėliu sviestiniu moliūgu.

Patiekus karštą, galėsite mėgautis puikiu garnyru, o atvėsinus ir įmaišius šviežio agurko bei nektarino, turėsite šaltą rudeninį užkandį.

Ruduo anksčiau būdavo tas tamsus ir liūdnas metų laikas, kuris pranašavo krūvas namų darbų ir šaltas lietingas dienas. Tai buvo ženklas, jog iki kitų vasaros atostogų laukia ilgi devyni mėnesiai.

Jau kelerius metus ruduo man – spalvotų šaligatvių ir gražių vakarų pranašas. Ruduo reiškia rudens gėrybes!

Stiklinė – 250 ml

Dideliam salotų dubeniui reikės:

  • 1 mažesnio sviestinio moliūgo, kepto orkaitėje
  • rudų basmati ryžių, apie 1/2 stiklinės nevirtų
  • juodųjų lęšių, apie 2/3 stiklinės nevirtų
  • saujos kedrinių pinijų, kepintų sausoje keptuvėje
  • 1/2 didelio agurko, supjaustyto mažais kubeliais
  • 1 nektarino arba persiko (nebūtinai)
  • citrinos sulčių, druskos bei Jūsų mėgiamų džiovintų žolelių (aš taip pat pabarsčiau šiek tiek linų sėmenų)

Kaip gaminti:

  1. Nuplaukite ir atskirai išvirkite ryžius bei lęšius.
  2. Tuo metu, orkaitėje iškepkite sviestinio mokiūgo gabalėlius, pagal mano receptą.
  3. Jei naudosite, susmulkinkite nektariną ar persiką.
  4. Dubenyje sumaišykite šiltus ryžius, lęšius, moliūgą, kedrines pinijas, žoleles.
  5. Pagal skonį įmaišykite druskos, citrinos sulčių.
  6. Jei patieksite šaltą, įmaišykite agurko ir nektarino/persiko gabalėlius.

Manau šis garnyras puikiai tiktų su paukštiena bei gaiviomis žalėsių salotomis- pasiduokiete savo fantazijai.

Skanaus!

J.

Raktažodžiai: VirtuvėkulinarijaKitchen JulieRuduoMoliūgaiHalloween

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai