Rugpjūčio 3, 2014
Sekmadienio meniu
Saulius Lukošius, www.manovirtuve.com

Visi šie patiekalai puikiai tiks jūsų savaitgaliui. Pasilepinkite sekmadieniu namuose ir palepinkite savo artimuosius. Fotografavo ir gamino Mano Virtuvė ir Londonietė.

Kiaušiniai su grietinėle

Jei nusibodo tradicinė kiaušinienė pabandykite kažką naujo. Tai klasikinis prancūzų patiekalas, vadinamas oeufs en cocotte. Mėgstantiems skystą trynį kiaušinius rekomenduojama kepti penkiolika minučių. Jei mėgstate kietesnius, galite kepti apie dvidešimt minučių. Šiam receptui naudojau rūkytą šoninę, bet pasitelkite fantaziją: jei nemėgstate šoninės, naudokite grybus, papriką, ant viršaus užbarstykite sūrio. 

4 porcijoms reikės:

4 kiaušinių

aliejaus

½ svogūno

2 v.š. lašinukų ar šoninės

4 v.š. grietinėlės

druskos, pipirų

svogūnų laiškų

žiupsnio čiobrelių

  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite susmulkintą svogūną bei lašinukus ir pakepkite 3-4 minutes.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Patepkite kepimo indelius aliejumi ar sviestu ir įdėkite po šaukštą keptų svogūnų bei lašinukų.
  • Atsargiai, kad neįtrūktų trynys, įmuškite po kiaušinį į kiekvieną indelį. Ant viršaus užpilkite po šaukštą grietinėlės, pabarstykite druska, pipirais ir papuoškite smulkintais svogūnų laiškais bei čiobrelių lapeliais.
  • Kepkite orkaitėje maždaug 15 minučių ir patiekite su skrudinta duona.

 

Vištiena su sūriu pomidorų padaže

Tai vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų, kaip sako anglai, comfort food. Jis naminis ir jaukus, labiau primena mamos virtuvę nei išdaigingus restoranus. Receptui galite naudoti tiek jau paruoštą pomidorų padažą makaronams arba paprasčiausiai sumalti skardinę konservuotų pomidorų ir pagardinti mėgstamomis žolelėmis. Labai skubantys gali naudoti džiūvėsiais jau apvoliotas šaldytas vištienos krūtinėles.

Dviems porcijoms reikės:

2 vištos krūtinėlių

keleto šaukštų miltų

druskos, pipirų

2 suplaktų kiaušinių

1 stiklinės džiūvėsėlių

aliejaus kepimui

600ml pomidorų padažo

200g mozzarella sūrio

50g tarkuoto parmezano

  • Perpjaukite krūtinėles per pusę, kad gautųsi perpus plonesni gabalėliai – taip vištiena greičiau iškeps.
  • Apvoliokite krutinėles miltuose ir patapšnokite, kad nubyrėtų miltų perteklius. Pamirkykite krūtinėles plaktuose kiaušiniuose ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Kepkite krūtinėles 2-3 minutes ant kiekvienos pusės, kol krūtinėlės gražiai apskrus. Padėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalus.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Į kepimo indą supilkite pusę pomidorų padažo. Ant viršaus sudėkite keptas krūtinėles, ant jų uždėkite gabalėliais supjaustytą mozzarella sūrį ir pabarstykite parmezano sūriu. Aplinkui krūtinėles supilkite likusį pomidorų padažą.
  • Kepkite orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol sūris ištirps ir vištiena iškeps.
  • Patiekite su bulvių koše, keptomis bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

 

Blynai su mėlynėmis

Lietuvoje įprasta valgyti blynus su mėlynių uogiene. Siūlau pabandyti alternatyvą - blynus su šviežiomis mėlynėmis. Jie puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei, ar atstos desertą. Blynai juk gardu ne tik Užgavėnėms.

Reikės: 

75g miltų
1 kiaušinio
2 v.š. cukraus
160 ml grietinėlės
žiupsnio druskos
250g mėlynių
aliejaus
medaus 

  • Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Atskirkite trynį nuo baltymo ir įmeskite jį į miltus. Viską gerai išmaišykite ir maišydami supilkite grietinėlę
  • Kitame dubenyje suplakite baltymą iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  • Suberkite pusę mėlynių ir atsargiai išmaišykite.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Kepkite blynelius ant kiekvienos pusės kol jie gražiai apskrus.
  • Patiekite su likusiomis mėlynėmis ir medumi.

Skanaus!


Raktažodžiai: VirtuvėMano Virtuvėkulinarija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai