Lapkričio 13, 2014
Riebesnė už BigMacą atgaiva odai – avokadai ir migdolų pienas
Kristina Stamp, balticskincare.wordpress.com
Avokadų kaukę reikia suvartoti tuoj pat, nes vaisius greitai juoduoja. © Autorės nuotr.

Visai netyčia internete perskaičiau susimąstyti verčiantį paauglių susirašinėjimą internete. Kompiuteris joms paskaičiavo, kad avokadai turi daugiau riebalų negu McDonalds BigMacai! Ir, aišku, paauglės toliau mąstė, kad geriau lankytis greitojo maisto įstaigoje, nes valgydamos avokadus priaugs nereikalingo svorio. Išvadas palieku daryti jums.

Būtina paaiškinti paaugliams (ir ne tik), kad BigMacai neturi vitaminu B, K ir E. Ypatingai vitamino E, kuris saugo odą nuo senėjimo. Be to, avokadai pagerina, bei paspartina virškinimą, kuris daro įtaką sveikos odos tunusui.

Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Avokado kaukės ypač teigiamai veikia išsausėjusią odą,  o sumaišytos su migdolų pienu, dar ir nuramina, atgaivina ir pamaitina. Vaisuje esantys natūralūs aliejai taip pat pagelbės kovojant su dermatitu (egzema).

Tad pasigaminti avokadų kaukei jums reikės: labai prisirpusio avokado ir šlakelio migdolų pieno (aišku, tiks ir paprastas karvės pienas).

Perpjaukie avokadą pusiau. Vienos puselės minkštimą pertrinkite per sietelį, kitą puselę – suvalgykite.

Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Į sutrintą avokadų masę įpilkite šaukštelį migdolų pieno, o likusį pieną išgerkite. Jame yra apie 50 proc. rekomenuojamos antioksidanto E, kovojančio su laisvaisiais radikalais, dozės. Taip odą pamaitinsite ir iš vidaus, ir iš išorės. Tačiau tokio pieno geriau negerti, jei esate alergiški riešutams!

Pieną galite pakeisti medumi, kiaušinio tryniu. Jei norite tirštesnės kaukės, įmaišykit šaukštelį grietinėlės (sausai odai) arba lašelį jogurto (riebiai odai).

Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Ant švarios, nuvalytos, o dar geriau truputėlį pagarintos veido odos užtepkie  dosnų sluoksnį kaukės. Ramiai pabūkite 10-15 minučių. Avokado likučius nuplaukite drungnu vandeniu, pasitepkite kremuku, jei procedūrą darėtės vakare – lašeliu aliejaus.

Kaukę sunaudokite čia ir dabar. Jos  tikrai ilgai neišlaikysite, nes jau po valandėlės avokado minkštimas pradės ruduoti. 

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai