Gegužės 25, 2015
Žuvienė su želmenimis
„Iškylos Lietuvoje. Kelionės ir receptai“
Per iškylas galima ne tik kepsnius kepti, bet ir sriubą virti. © „Iškylos Lietuvoje. Kelionės ir receptai“ nuotr.

Atšilęs oras vilioja keliauti ir iškylauti. Tai pats geriausias laikas mėgautis gamta ir gamtoje pagamintais gardžiais patiekalais. Tam, kad nereikėtų daug ir ilgai galvoti, ką galėtume pasigaminti, siūlome paragauti ypatingos žuvienės.

Reikės:
1 kg įvairių žuvų
3 l vandens
kelių kadagio uogų
krapų
saujos žiemkenčių želmenų
druskos

Nuvalytas ir išskrostas žuvis sudėti į puodą, užpilti vandeniu, uždengti dangčiu ir virti virš ugnies maždaug 40–50 minučių. Bebaigiant virti, įdėti patrintų kadagio uogų, druskos, krapų ir želmenų. Užvirus nukelti nuo ugnies. Patiekti su ant grotelių paskrudinta duona.


Daugiau skanių receptų ieškokite knygoje „Iškylos Lietuvoje. Kelionės ir receptai“.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai