Birželio 21, 2015
Keptas Camembert sūris
www.MuzaSuKocelu.lt
Vasariškai gurmaniškas užkandis šalia aprasojusios taurės balto vynelio. © www.MuzaSuKocelu.lt nuotr.

Kai nosį kutena kepamo česnako kvapas, o aplinkui liejasisūrio upės” – savaitgalis…

Reikės:
1 dėžutės (250 g) Camembert sūrio
1 galvutės + 3 mažesnių skiltelių česnako
1 a.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)
Kelių lapelių šviežaus rozmarino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Purškiamo alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)
Prancūziško batono

www.MuzaSuKocelu.lt nuotr. www.MuzaSuKocelu.lt nuotr.

Imame česnako galvutę, nupjauname viršūnėlę, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į 180° C įkaitintą orkaitę.

Sūrį išvyniojame ir dedame atgal į dėžutę. Viršutinę sūrio plutelę supjaustome kvadratėliais (jokiu būdu nepjauname iki pat dugno). Į tarpus įkaišiojame česnako skilteles (jei didesnės, tuomet galima pasmulkinti) bei rozmarino lapelius. Apiberiame druska ir pipirais.
Kai česnako viršus pradeda gražiai ruduoti (po maždaug 15-20 min), į orkaitę dedame sūrį ir kepame 15-20 min.

Prancūzišką batoną pjaustome riekelėmis, iš abiejų pusių apipurškiame aliejumi, užberiame druskos ir pipirų. Likus 3-4 min iki tol, kol sūris bei česnakas baigs kepti, ant grotelių dėliojame riekeles ir siunčiame į orkaitę. Kepame kol abi riekelių pusės apskrunda, o šonai pasidaro traškūs.

Iškepęs česnakas labai minkštas, taigi lengvai išsispaudžia iš savo „švarkelio”. Galiausiai, ant riekelės tepame sūrį, dedame minkštutėlį česnaką ir skanaujame!

www.MuzaSuKocelu.lt nuotr. www.MuzaSuKocelu.lt nuotr.

P.S. Taurė vyno – būtina!

Raktažodžiai: www.MuzaSuKocelu.ltReceptai

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai