Balandžio 14, 2017
Modernių Velykų idėjos. Vienas receptas – keturi skirtingi kepiniai
Sausainiai-margučiai.

Internete gausu informacijos apie Velykas, jų papročius ir tradicijas Lietuvoje. Turbūt kiekvienas iš mūsų galėtų įvardinti bent po keletą, be kurių neįsivaizduojamos Velykos. Tačiau šiemet kviečiame Velykų proga išbandyti tai, ko dar galbūt nebandėte niekada. Išnaudokite interneto platybių siūlomas idėjas ir paruoškite šv. Velykoms dar neragautų kepinių ar nematytų dekoracijų. Tai ne tik originalu, bet ir nesudėtinga paruošti. 

Dekoracijos
•    Įrankius Velykų stalui visuomet padedate prie lėkščių? O šį kartą sudėkite juos į vieną vazonėlį, apvyniokite oranžine servetėle – gausis stilizuotos morkytės. Nuorodą į vaizdą: www.pinterest.com
•    Įprastai renkatės servetėles su zuikučiais ar margučiais? Šiemet iš paprastų servetėlių pasigaminkite zuikučius patys (nuoroda į pagalbą lankstant: www.pinterest.com/pin/312929874094493051. Nesudėtinga, bet tikrai labai gražu ir originalu
•    Duris puošiate tik per Kalėdas? O kodėl to nepadarius ir Velykų proga? Tam puikiai tiks dirbtinės tulpės ir žalumynai (Puikus pavyzdys slepiasi čia: www.pinterest.com/pin/313492824048673706.
•    Ant stalo, vietoje gėlių, pamerkite morkų (idėja, kaip tai padarė kiti: www.pinterest.com/pin/460633868109743138/), jos ne tik atrodys gražiai, bet ir po šventės bus galimos suvalgyti.

Patiekalai
•    Keksiukai-morkytės. Šokoladinių keksiukų viduje padarę ertmę, ją pripildykite kremu ar grietinėle su maistiniais oranžiniais dažais. Viršūnėlę papuošite žalumynais. Ir štai - ant jūsų stalo auga morkytės: www.pinterest.com/pin/361765782551857248.
•    Galvojate, kaip patiekti svečiams daržoves? Supjaustykite morkas griežinėliais ir išdėliokite trikampe forma. Papuoškite petražolėmis toje vietoje, kur turėtų būti morkos žaliasis stiebas. Puiki ir skani stalo dekoracija: www.pinterest.com/pin/557461260098278945.
•    Želė kiaušiniai. Išpūskite žalią kiaušinį ir vieną jo galą užklijuokite, kad neliktų kiauras. Į kiaušinį pilkite norimos spalvos želė ir laukite kol sustings. Kai kiaušiniai bus sustingę – sudaužykite lukštą ir išimkite želė. Turėsite puikias spalvotas puošmenas. Galite gaminti ir skirtingų spalvų, sluoksniuotus margučius. Tiesa, tada laiko užtruksite daugiau. Keletas idėjų čia: www.pinterest.com/pin/189573465546171035.

Tai tik keletas idėjų, kurios gali jūsų tradicinį velykinį stalą šiek tiek paįvairinti. Bet kaip žinia, dažnai mums pritrūksta laiko, o norisi padaryti daug. Todėl siūlome paprastą išeitį, kuriai pakaks vieno recepto, o turėsite keturis skirtingus ir originalius velykinius desertus:

Jums reikės:
•    225 g Kauno Grūdų miltų 
•    150 g sviesto
•    1 kiaušinio
•    70 g cukraus 

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis pakankamai minkšta ir trapi. Apie 30 minučių tešlą pašaldykite.  

Velykinės avytės


Išėmę formuokite skirtingų dydžių rutuliukus. Du sausainėlius padarykite su trikampėliais  (kojos), o vieną – ovalo formos (veidas). Kepkite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje iki 15 min., iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tešlą skardoje sudėkite taip, kad gautųsi avytės forma, sausainių dalys liestųsi viena su kita. Iškepus, avytės kūną apibarstykite cukraus pudra.

Šokoladiniai kiškučiai sausainyje


Išėmę iškočiokite ir išpjaukite apvalius, vienodo dydžio rutuliukus. Kas antrame jų įspauskite kiškio formelę. Sausainiai turėtų būti 0,5 cm storio. Kepkite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 7–12 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus pilnus sausainius patepkite šokoladiniu kremu ir ant viršaus dėkite sausainį su zuikio forma. 

Sausainiai-margučiai
Išimkite tešlą, iškočiojus formuokite margučius ar kitų formų sausainius. Kepkite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 7–12 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus sausainius aptepkite glajumi, kurį padarysite iš iki putų išplakto kiaušinio baltymo, pusės šaukšto citrinų sulčių ir maždaug 80 g cukraus pudros - viską reikia gerai perplakti ir pridėti norimos spalvos konditerinių dažų. Dekoravimui galite naudoti ir pabarstukus, šokoladinį kremą.

Kiškiai ant pagaliuko


Išimkite tešlą, iškočiojus formuokite margučius ar kitų formų sausainius, įsmeikite pagaliukus į sausainį. Kepkite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 7–12 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus sausainius aptepkite glajumi. Tirštą glajų pasidarysite iš iki putų išplakto kiaušinio baltymo, pusės šaukšto citrinų sulčių ir maždaug 80 g cukraus pudros - viską reikia gerai perplakti ir pridėti norimos spalvos konditerinių dažų.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai