Lapkričio 21, 2015
Kitchen Julie: Azijietiškas gėrybių dubuo
© http://kitchenjulie.com

Šį kartą Kitchen Julie siūlo išmėginti azijietišką virtuvę. Skanaus!

Tailando įkvėpta sriuba ar karis puikiai pasotina kai norisi aromatingo ir šildančio maisto. Imbiero, čili pipirų ir kokosų pieno palaima lėkštėje. Na, o dabar įsivaizduokite galintys tokį patiekalą per pusvalandį pasigaminti namuose. Nemeluoju, tik tiek ir tereikia!Esu aštraus maisto fanė, man patinka mėgautis įvairių Azijos virtuvių patiekalais ir justi malonų deginimą burnoje. Tiesą sakant, nesuprantu, kaip galima nemėgti maisto turinčio tiek daug skonio. Saldu, rūgštu, sūru ir aitru viename, o svarbiausia, kad viskas puikiai dera.

Užtruksite apie 30 minučių

Stiklinė – 250 ml

Dviems didelėms porcijoms reikės:

  • 1 skardinės lengvo ‘light’ kokosų pieno (400 ml)
  • 200 g šviežių karališkų krevečių
  • 160 g grikinių ‘soba’ makaronų
  • 200 g šviežių rudų pievagrybių arba ‘shiitake’ grybų
  • 150 g mini kukurūzų burbuolių
  • 1/2 – 1 saldžiosios paprikos
  • 1 vidutinė morka
  • 1/2 balto svogūno
  • tyro kokosų aliejaus gaminimui
  • šlakelis sojos padažo ( natūraliai brandinto, o ne to tamsaus lietuviško birzgalo, kur didžiąją dalį sudėties sudaro neištariami ingredientai)
  • 1 valg.š. su kaupu raudonosios tailandietiško kario pastos
  • 1 arb.š. tarkuoto šviežio imbiero
  • laimo citrina arba citrina
  • šviežio čili pipiriuko arba čili dribsnių, patiekimui
  • paskrudintų sezamo sėklų, patiekimui
  • 1 stiklinė vandens

Kaip gaminti:

  1. Papriką, morką, svogūną bei grybus supjaustykite juostelėmis/riekelėmis. Mini kukurūzus supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Įkaitinkite šlakelį kokosų aliejaus didelėje keptuvėje, dėkite tarkuotą imbierą, pjaustytas papriką bei morką ir pakepinkite. Dėkite krevetes, svogūnus, mini kukurūzus, grybus, kario pastą, įpilkite šlakelį sojos padažo ir dar kelias minutes pakepinkite maišydami.
  3. Perkelkite masę į vidutinio dydžio puodą, supilkite kokosų pieną, stiklinę vandens ir leiskite pavirti kelias minutes, kol daržovės šiek tiek paminkštės, tačiau liks tvirtokos.
  4. Tuo metu mažesniame puode užvirkite vandenį, dėkite soba makaronus. Virkite kol suminkštės, tačiau liks tvirtoki – nepervirkite. Nukoškite.
  5. Paragaukite sriubos ir subalansuokite skonį: įspauskite šlakelį laimo sulčių; jei trūksta, įdėkite daugiau kario pastos; jei norisi daugiau saldumo, įlašinkite truputį agavos sirupo; jei nepakankamai sūru, įpilkite daugiau sojos padažo arba žiupsnelį druskos.
  6. Makaronus padalinkite į dvi gilias lėkštes. Ant viršaus pilkite sriubą, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, čili pipirais. Patiekite su laimo ar citrinos griežinėliu.

Daugiau Julijos ptiekalų rasite www.kitchenjulie.com.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai