Spalio 27, 2011
Kepto moliūgo sriuba
SAULIUS, MANOVIRTUVE.COM,
Pirmą kartą moliūgo sriubos paragavau viename restorane New Mexico, JAV. Kadangi mėgstu išbandyti neragautus patiekalus, pamačiau meniu ir užsisakiau. Tiesiog negalėjau sustoti jos valgyti. Skaisčiai geltonas, rudeniu ir riešutais kvepiantis skanėstas sušildys kiekvieną. Yra daugybė šio recepto variantų, bet pabandykite šį - paprasčiausią.  
 
Sriubai: 
Aliejaus kepimui 
2 svogūnų 
3 skiltelių česnako 
1 moliūgo 
1,5l vištienos ar jautienos sultinio 
200 ml grietinėlės 
Muškato riešuto 
Druskos, pipirų 
 
Papuošimui: 

Moliūgo sėklų 
Stambiai maltų pipirų 
 
· Svogūną nulupkite, supjaustykite stambokais gabalėliais. Česnaką nulupkite, sutraiškykite peiliu. Nupjaustykite moliūgo žievę ir, perpjovus jį per pusę, išskobkite sėklas. Sudėkite viską į skardą ar orkaitėje kepti skirtą indą ir pašlakstykite aliejumi. 
 
· Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Įdėkite indą su daržovėmis į orkaitę ir kepkite 30-40 min. arba kol daržovių kraštai pradės skrusti. Išimkite iš orkaitės ir viską sudėkite į puodą. 
 
· Į tą patį puodą supilkite sultinį ir virkite apie 20 minučių. Naudodami plaktuvą ar virtuvinį kombainą gerai sumalkite sriubą, kad neliktų gabaliukų. Įmaišykite grietinėlę ir pagardinkite sriubą prieskoniais.  
 
· Trumpai pakepinkite moliūgo sėklas orkaitėje ar keptuvėje. Papuoškite sriubą sėklomis bei maltais pipirais ir patiekite. Jei norite, jau pagamintą sriubą taip pat galite pagardinti šaukštu raudonojo vyno acto, žiupsneliu maltos aštrios paprikos, lašeliu Tabasco ar keliais gabalėliais sviesto.

Raktažodžiai: RuduolapkritisvirtuvėkulinarijamoliūgasHalloween

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai