Liepos 1, 2015
Karštai vasaros popietei: 3 gaiviųjų gėrimų receptai
Simona Vitkauskaitė 1
Gaivieji gėrimai - pukiausia atgaiva, kuria mėgautis galite netgi namuose. free-picture.net nuotr.

Šiltasis metų laikas Londone yra negailestingai trumpas, todėl jam pagaliau atėjus reikia išnaudoti jį tinkamai ir visu šimtu procentu mėgautis visais jo teikiamais malonumais. Mėgautis saule, avėti basutes bei pasakiško grožio sukneles, rengti piknikus gamtoje, pinti gėlių vainikus, perplaukti ežerą ir, žinoma, plakti pačius puikiausius naminius gaiviuosius gėrimus, kurie jokiais kitais metų laikais nėra tokie gardūs.

Karštą vasaros dieną mieste atgaivos ieškome kavinėse – mėgaudamiesi gaiviaisiais gėrimais, kurie atgaivina visą kūną akimirksniu. Jų rūšių – begalė: šalta arbata, trintų vaisių kokteiliai, pieno ir ledų kokteiliai, šaltos kavos gėrimai, naminiai limonadai – visa tai jūs galite pasigaminti ir namuose. Ir tai nereikalauja jokių ypatingų ingredientų ar didelių pastangų. Gerdamos skanias gaiviųjų gėrimų improvizacijas, pagamintas namų sąlygomis, galėsite jaustis ramios, kuo karštą popiete atsigaivina jūsų šeima: ne tik skaniu, bet ir sveiku gėrimu.

NAMINIS LIMONADAS

Ruošdami naminį limonadą - improvizuokite: naudokite mėgstamus ingridiantus. pinterest nuotr. Ruošdami naminį limonadą - improvizuokite: naudokite mėgstamus ingridiantus. pinterest nuotr.

Naminį limonadą – be jokios abejonės sveikesnį nei pirktinį, galite ruošti su kokiomis tik norite uogomis: rinkite tas, kurios šiuo metu laiku pačios šviežiausios.

Toks limonadas, ruoštas iš sirupo, uogų ir natūralių citrinų sulčių bus labai maloniai saldžiarūgštis ir puikiai gaivins net per didžiausią kaitrą Londone.  Be to, jam pagaminti neužtruksite nė valandos.

Reikės:

Cukrus:  200 g;

Vanduo: 1250 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 – gėrimui);

Sultys: 250 ml šviežiai spaustų;

Braškės: (ar kitos jūsų pasirinktos uogos): 250 g;

Ledo kubeliai: 1 sauja;

Mėtos: 2 g. šviežių lapelių;

Paruošimo būdas:

Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir sirupas užvirs.

Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.

Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.

Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.

Gerai išmaišykite.

Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.

Patiekite nedelsiant. Skanaus!

ŠALTA ARBATA

 

Karšą popiete sveikiausia mėgautis natūraliu gėtimu. pinterest nuotr. Karšą popiete sveikiausia mėgautis natūraliu gėtimu. pinterest nuotr.

Namuose pasiruošti įvairių skonių šaltos arbatos – itin paprasta. Jums tereikia išsirinkti kokią arbatą mėgstate labiausiai: juodąją, žalią, o galbūt vaisinę. Tuomet išsirinkite uogas ir vaisius, kuriais norėtumėte pagardinti gėrimą. Recepte naudojami persikai, tačiau būkite laisvi ir leiskite fantazijai pasireikšti – šio gėrimo neįmanoma sugadinti, tad improvizuokite. Užtruksite neilgiau kaip 10 minučių.

Reikės:

Vanduo: 750 ml;

Arbata: (4 pakeliai - juodos)  4 vnt.;

Rudasis cukrus: 50 g.;

Sultys: 250 ml natūralių persikų;

Citrinos: 4 vnt. 125 ml – sulčių;

Ledo kubeliai: 1 sauja;

Persikai: 2 vnt.

Mėtos: 2 g. šviežių lapelių;

Paruošimo būdas:

Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodosios arbatos.

Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.

Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.

Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.

Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.

Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!

ŠALTAS KAVOS KOKTEILIS

Karščiausią vasaros dieną mėgaukitės kitokiu kavos skoniu. pinterest nuotr. Karščiausią vasaros dieną mėgaukitės kitokiu kavos skoniu. pinterest nuotr.

Į tradicinį ledų ir pieno kokteilį įmaišę pusę puodelio stiprios juodos kavos, ragausite visiškai kitokį skonį – sodresnį ir kvepantį kava. Toks kokteilis panašus į šaltą kavą (frape).

Jei norite, kad kokteilis būtų tirštesnis – dėkite mažiau bananų, jei norite gaivesnio – sumažinkite bananų kiekį ir įmaišykite daugiau smulkintų ledukų.

Žinona, vietoj vanilinių ledų galite naudoti karameliniu ar braškinius, kokius tik įsigeisite. Paruošti tokį gėrimą užtruksite apie valandą.

Reikės:

Bananai: 2 vnt. dideli arba 3 vidutinio dydžio;

Pienas: 375 ml.;

Kava: 125 ml labai stiprios;

Ledai: (vanilinių) 65 g.;

Paruošimo būdas:

Bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išdėliokite ant švaraus padėkliuko ir dėkite į šaldymo kamerą. Palaukite, kol visiškai užšals.

Į kokteilių plaktuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, supilkite pieną, stiprią kavą ir vanilinius ledus.

Išplakite iki visiškai masės.

Išpilstykite į stiklines ir patiekite nedelsiant. Skanaus!

Raktažodžiai: Šalti gėrimaiReceptai

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai