Birželio 13, 2015
Jautiena su kukurūzų traškučiais
www.MuzaSuKocelu.lt
Soti ir gardi vakarienė - garantuota. Ir nusidėti su traškučiais ne taip baisu. © www.MuzaSuKocelu.lt nuotr.

Kai vasara dalina šiltus birželio vakarus, o vaikystės prisiminimai sūpuokles išsuka iki debesų, tegul laikas trumpam sustoja, tegul namai pakvimpa kepiniais, ramybe bei šiluma.

Reikės:
500 g jautienos faršo (5-10% riebumo)
1 pakelio kukurūzų traškučių
1 didesnės raudonosios paprikos
1 vidutinio dydžio svogūno galvutės
1 skardinės (400 g) konservuotų pupelių
1 skardinės (400 g) konservuotų avinžirnių
1 vidutinio dydžio daržinio poro
125 g fermentinio sūrio
Žiupsnelio druskos
Šviežiai maltų pipirų
2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

Padažui:
1 indelio (300 ml) neriebios grietinės
Česnakų granulių / 1 didesnės skiltelės česnako
Šviežiai maltų pipirų
Džiovintų baziliko, rozmarino lapelių
Aitriosios paprikos dripsnių

Į keptuvę su įkaitusiu aliejumi dedame jautienos faršą, beriame žiupsnelį druskos bei užmalame pipirų. Kepiname, kol drėgmė išgaruoja, o mėsos gabaliukai pradeda gražiai ruduoti.

Fermentinį sūrį tarkuojame burokine tarka, daržinį porą pjaustome plonais griežinėliais, svogūną ir papriką – kubeliais. Raudonąją papriką naudojau vien dėl spalvų įvairovės. Kitokios spalvos paprika tikrai skonio nesugadins.

Pupeles bei avinžirnius galime išsivirti patys (per naktį mirkome vandenyje, tada verdame) arba naudoti konservuotus. Antrasis būdas daug greitesnis, tereikia skardinės turinį suversti į rėtį,  gerai perplauti šaltu vandeniu, kad neliktų glitimo ir palikti nuvarvėti (∼10 min).

Imame kepimo indą, pilame kukurūzų traškučius, tolygiai paskleidžiame, kad vienodai nuklotų visą dugną. Ant viršaus barstome tarkuotą fermentinį sūrį (puse to kiekio, kurį turime), dedame kepintą jautienos faršą, beriame pupeles, avinžirnius, svogūną, papriką ir daržinio poro griežinėlius. Galiausiai viršų nuklojame likusiu fermentiniu sūriu.

Viskas keliauja į 200° C įkaitintą orkaitę, 15-20 min, arba kol sūris išsilydo, o viršus gražiai apskrunda.

Kol traškučiai orkaitėje šildosi – maišome padažą. Į indelį kabiname grietinę, beriame prieskonius, viską kruopščiai išmaišome. Prieskonių įvairovė bei kiekis priklauso nuo to, kokius mėgstame, kokių turime ir kiek gomurys aštrumo ištveria.

Galiausiai, traukiame iš orkaitės, dedame ant stalo, o viršų gardiname padažu.

Raktažodžiai: Mūza su kočėlureceptai

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai