Liepos 17, 2014
Gražieji vafliai ant pagaliuko
Beata Nicholson, www.beatosvirtuve.lt
© Foto: J.Kuniškytė.

Per dukters gimtadienį vaflius ant pagaliuko labai sėkmingai užmovė mano draugė Vaida. Viskas, kas ant pagaliuko, man atrodo ir yra skaniau.

Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias fantazijas ir puošti, puošti, puošti: karamele, šokoladu, džiovintomis uogomis.


Vafliams:

4 kiaušinių trynių

2 kiaušinių

100 g lydyto sviesto

150 g rudojo cukraus

100 ml kefyro

220 g miltų

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

3–4 šaukštų grietinės

sviesto ar aliejaus keptuvei patepti


Karamelei ir puošmenoms:

200 g cukraus

150 ml vandens

saujelės smulkintų džiovintų uogų, riešutų, sėklų ar šokolado drožlių


Kepame vaflius:

  

  1. Kiaušinius ir trynius šluotele paplakame su cukrumi.
  2. Į plakinį supilame lydytą sviestą, kefyrą, grietinę ir išmaišome.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome šaukštu.
  4. Į įkaitintą vaflių keptuvę liejame samtelį tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos. 
  5. Iškepusius vaflius išskirstome širdelėmis ir užmauname ant pagaliuko. 
  6. Išverdame karamelę: į puodelį supilame vandenį ir suberiame cukrų, viriname nemaišydami, kol cukrus pradės kilti dideliais burbulais ir tamsėti. 
  7. Greitais judesiais šakute ar šaukšteliu ant vaflių vedžiojame karamelines gijas, pabarstome džiovintomis uogomis, šokolado drožlėmis, sėklomis ar smulkintais riešutais. 
Raktažodžiai: VirtuvėBeata NicholsonBeatos Vituvėkulinarija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai