Lietuvoje itin garsi žaliavalgė Gražina Gum lankosi Londone. Vakar „Knygnešio“ knygyne dietologė pristatė knygą „3 dienų mitybos programa“. Į eilę įsigyti bent po vieną knygos egzempliorių rinkosi tie, kurie prieš pavasarį nekantrauja išsivalyti organizmo, o gal net ir atsikratyti kelių kilogramų.
Susitikimo metu dietologė papasakojo knygos atsiradimo istoriją. Įkvėpta savo medikų tėvų ir visą gyvenimą augusi sveikai, prieš aštuonerius metus Gražina tapo žaliavalgė, o sulaukusi gerų rezultatų, jais dalijasi su kitais.
„Nerekomenduoju aklai pulti į žaliavalgystę, kuri anaiptol gali būti ne visų organizmams priimtina. Taip gimė idėja sudaryti išsamią mitybos programą ir parašyti knygą „3 dienų mitybos programa“. Be to, tos trys dienos gali tapti puikia naujo gyvenimo būdo pradžia! Taip pat per tą laiką spės apsivalyti skonio receptoriai ir žarnynas. Augalinis/gyvas maistas itin padeda esant antsvoriui, aukštam spaudimui, spuoguotai odai ir užterštam žarnynui.“
Pasak Gražinos, tik šarminis maistas gali maksimaliai apvalyti kūną. O nuo kepto ir virto maisto organizmas užsiteršia, susikuria rūgštinė terpė, kurioje labai palanku veistis įvairiems parazitams, grybeliams, mikrobams – organizmas ima negaluoti.
„Iš pradžių atsiranda sloga, peršalimai, paskui visa tai komplikuojasi gilyn į organizmą. Ypač prie organizmo rūgštėjimo prisideda alkoholis, nes jis ypatingai skatina nejausti sotumo ir atveria kelią persivalgymui. Viskas vyksta tarsi užburtame rate,“ – teigė Gražina.