Sausio 12, 2017
Odontologo atsakymai į dažniausiai emigrantų užduodamus klausimus apie dantų gydymą. I dalis
Odontologijos klinikos „Papadent“ vadovas Tomas Stumbrys.

Daug lietuvių yra išvykusių svetur, tačiau dantų gydymui jie renkasi Lietuvą dėl labai geros kokybės ir vienų mažiausių kainų Europoje. Gydymas atliekamas atostogų metu, tad visi vizitai planuojami iš anksto, kai sudaromas gydymo planas. Į Lietuvą atvykstantis pacientas jau žino, kiek laiko skirs gydymui ir kiek tai kainuos. Visa ši informacija padeda tiek gydytojui – odontologui, tiek ir pacientui planuojantis savo viešnagę Lietuvoje. Dalinamės keliais klausimais, kurie gali būti aktualūs svetur išvykusiems tautiečiams. Į klausimus atsako odontologijos klinikos “Papadent” vadovas, gydytojas – odontologas Tomas Stumbrys.

Planuoju sriegtis vieną implantą Lietuvoje, ar bus galima iškart po procedūros išskristi? Esu girdėjusi, kad einant oro uoste per patikras, implantas gali pypsėti? Ar tai tiesa, kaip reikėtų elgtis? Danguolė, 46 metai

Implantacija atliekama vieno vizito metu, pirmiausia reikėtų pasidaryti kompiuterinę tomografiją, kuri parodytų Jūsų žandikaulio kaulo tankį, storį. Kai turime šiuos duomenis galime planuoti, kiek laiko užtruks gydymas, kokia bus jo kaina. Jei kaulo yra pakankamai, tuomet vieno vizito metu galima atlikti momentinę implantaciją, kai pašalinama danties šaknis, įsriegiamas implantas ir tą pačią arba kitą dieną uždedamas laikinas dantis. Jei kaulo trūksta, tada pirmiausia bus atliekama kaulo augmentacija ir tik po kurio laiko implantacija. Pats implantas yra pagamintas iš titano, jis geriausiai suderintas su žmogaus organizmu, kad būtų sumažinta atmetimo reakcija. Po implantacijos iškart galėsite grįžti į įprastą gyvenimą, skristi ir keliauti. Einant per metalo patikras, implantas yra nepastebimas ir jokių papildomų trukdžių Jums neturėtų sukelti. 

Mano sūnui 17 metų, jis neturi dviejų krūminių dantų. Nuo kelių metų galima daryti implantaciją? Daiva, 38 metai

Implantacija atliekama nuo 18 metų, tačiau kiekvienas atvejis yra individualus. Gydymą galima pradėti ir anksčiau, jei žmogaus žandikaulis yra susiformavęs, tad amžiaus riba gali keistis. Šiuo atveju geriausia, jei Jūsų sūnui būtų atlikta nemokama konsultacija ir apžiūra. Įvertinę dantų ir žandikaulio būklę, galėtume tiksliai suplanuoti gydymą. Svarbu paminėti, kad Lietuvoje Teritorinės Ligonių kasos vaikams iki 18 metų skiria nemokamą protezavimą, kurio vertė iki 1222,20 Eur. Detalesnę informaciją galėsime suteikti konsultacijos metu arba galite rasti internetinėje svetainėje www.dantugydytojas.lt.

Man 65 metai ir bijau gydytis dantis, gyvenu Londone. Galiu per metus parskristi tik du kartus, kai gaunu atostogas. Ką man galite pasiūlyti? Juozas, 65 metai

Jei turite baimę gydytis dantis, galime šiuo atveju Jums pasiūlyti visą gydymą atlikti su sedacija, t.y. lengvu primigdymu. Ji padeda nugalėti baimę, stresą, atpalaiduoja, o po procedūros jausitės gerai pailsėjęs. Viso gydymo trukmė priklauso nuo dantų būklės, jei Jums būtų reikalinga implantacija, tai galima padaryti per vieną vizitą, pašalinant likusius dantis, įsriegiant po 4 implantus į abu žandikaulius ir per 24  valandas pagaminant fiksuotus dantų protezus. Tačiau, jei būtų reikalingas dantų endodontinis gydymas, protezavimas, plombavimai ir t.t., tai gali užtrukti ilgiau, tačiau Jūsų atostogų metu suplanuotume kuo daugiau vizitų, kad gydymas būtų atliktas laiku. 

Prieš vestuves noriu pasigražinti ir pasidaryti estetinį plombavimą ir balinimą, kurį pirma daryti, kiek tas kainuos ir užtruks? Svetlana, 27 metai

Pirmiausia reikėtų atlikti balinimą, jį galima daryti klinikoje arba pagal Jūsų dantų forma pagaminamos individualios kapos ir jų pagalba galite dantis balintis ir namuose. Dantų balinimo kaina yra nuo 60 iki 180 eurų, ji priklauso nuo pasirinkto balinimo būdo. Po balinimo atliekamas estetinis plombavimas, šiuo metu jo kaina tik nuo 79 eur. Jei estetinis plombavimas negali padėti Jūsų konkrečiu atveju, tada kitas žingsnis – laminatė, kuri klijuojama prie danties, ji pakeičia danties spalvą, forma, dydį. 

Kai yra sriegiamas implantas, jo kaina yra jau su gydytojo darbu ar reikia mokėti atskirai? Tomas, 35 metai

Visose internetinėje svetainėje www.dantugydytojas.lt pateikiamose implantacijos kainose jau yra įskaičiuotas gydytojo – odontologo darbas. Į šią kainą nėra įskaičiuotas danties pašalinimas ir, jei reikės, laikino danties vainikėlio gamyba. 

Ar jausiu, jei implantas man iškris? Marija, 48 metai

Implanto atmetimo rizika yra 1 proc., implantų gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją implantui, tad jei jis būtų atmestas, implantacija antrą kartą Jums nieko nekainuos. Jei implantas būtų atmestas, jaustumėte maudimą jo vietoje, būtų sunku sukąsti dantis. Implantas neturėtų iškristi, gali atsilaisvinti gijimo galvutė, kuri dedama, kad apsaugotų implantą gimimo procese. Jei pajustumėte tokius ar panašius simptomus, iškart kreipkitės į kliniką, kur Jums suteiks visą išsamią informaciją. 

Jei ir Jūs turite klausimų, susisiekite su mumis el.paštu [email protected] ir mes Jums suteiksime išsamią informaciją apie Jūsų dantų gydymą.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai