Rugsėjo 18, 2017
Neblaivus vairavęs Anglijos futbolininkas Rooney dvejiems metams prarado teises
UEFA Euro 2012. © Foto: Wikipedia.

Buvęs Anglijos futbolo rinktinės kapitonas Wayne'as Rooney (Veinas Rūnis) pirmadienį dvejiems metams prarado teises vairuoti ir buvo įpareigotas atlikti 100 val. neapmokamų darbų, kai prisipažino vairavęs neblaivus.

Rugsėjo 1-ąją apie 2 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku W.Rooney buvo sustabdytas policijos netoli Mančesterio, kai vairavo juodą „Volkswagen Beetle“. Šis automobilis priklausė vienai moteriai, su kuria futbolo superžvaigždė susipažino bare.

Stokporto magistrato teisme Anglijos šiaurės vakaruose padaręs kaltės pripažinimo pareiškimą, W.Rooney atsiprašė už savo „nedovanotiną sveiko proto trūkumą“.

„Po šiandienos teismo posėdžio noriu viešai atsiprašyti dėl savo nedovanotino sveiko proto trūkumo vairuoti viršijus leistiną koncentraciją. Buvau visiškai neteisus“, – sakoma jo pareiškime.

„Jau atsiprašiau savo šeimos, savo vadybininko, pirmininko ir visų (Liverpulio futbolo klube) „Everton“. Dabar noriu atsiprašyti visų gerbėjų, visų kitų žmonių, kurie visą mano karjerą stebėjo ir rėmė mane, – sakė W.Rooney. – Žinoma, sutinku su teismo nuosprendžiu ir tikiuosi, kad galiu kažkiek kompensuoti savo neapmokamais darbais.“

Anksčiau, prie teismo sutiktas žurnalistų būrio, 31 metų W.Rooney nieko nekomentavo. Futbolininkas, kuris vilkėjo mėlyną kostiumą, laikydamas rankas kišenėse su nedidele palyda nuėjo į teismo pastatą.

Nuo 2008 metų W.Rooney yra vedęs mokyklos laikų meilę Coleen (Kolin) - ji šiuo metu laukiasi ketvirto jųdviejų vaiko.

„Everton“ vadybininkas Ronaldas Koemanas (Ronaldas Kumanas) anksčiau šį mėnesį sakė, kad reikalas bus sprendžiamas „viduje“.

Sportininkas taip pat turės apmokėti 85 svarus (96,5 euro) teismo išlaidų ir tokios pat dydžio priemoką.

W.Rooney - visų laikų geriausias Anglijos rinktinės ir Mančesterio "United" žaidėjas pagal pelnytų įvarčių skaičių.

Praeitą mėnesį jis pasitraukė iš nacionalinės rinktinės, o liepą paliko "United" ir po 13 metų pertraukos sugrįžo į „Everton“. Kol žaidė "United", W.Rooney yra laimėjęs vieną Čempionų lygos ir penkis Aukšiausiosios lygos titulus.

BNS inf.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai