Rugsėjo 3, 2017
Makiažo specialistė, Beauty By Aušra įkūrėja: "esu pasibaisėjusi šabloninių makiažų mada"
DOVILĖ ILEVIČIŪTĖ
Beauty By Aušra įkūrėja sako moteris paverčianti geriausiais jų variantais.

"Na ir savaitė! 4 dienos, 4 vestuvės, 4 visiškai skirtingos vietos (Surrey miestelis, saulėta Milos sala Graikijoje, atokus SPA viešbutis Anglijoje ir Londono centras), 4 oro uostai ir 4 skrydžiai per 24 valandas, 40 valandų beveik nemiegojusi!!! Sveikinimai, mano žaviosios nuotakos Roberta, Taghrid, Jessica ir Sarah!!!". Tokiu įrašu Facebook’e visai neseniai pasidalino vizažo meistrė Aušra Pelenytė - Rukšėnė.

Beauty By Aušra įkūrėjai – gyvenimas ant lagaminų kone kasdienybė, o savaitgaliais, kai dauguma vartosi ant sofų, lietuvei pats darbo įkarštis. Tiesa, lagaminuose sukrautos ne jos suknelės ir bikiniai, o įvairiausių atspalvių lūpų dažai, skaistalai, šepečiai šepetėliai, makiažo pagrindai, blakstienų tušai, pieštukai, kuriais mostelėjus tarsi burtų lazdele paprastos namisėdos tampa femme fattale. Lietuvė ir atrodo kaip burtininkė Elsa iš animacinio filmo Ledo šalis - juosmenį siekiantys šviesūs plaukai, mėlynos akys. "O taip, daugelis mane vadina Elsa", - šypsosi Aušra.

Profesionali vizažistė sako moteris paverčianti geriausiais jų variantais. Jų nekeičianti, nepiešdama naujų veidų, nepridėdama vėduoklės ilgio blakstienų ar nerealių antakių. Tiesiog pabrėždama tai, ką moteris turi gražiausio ir lengvai paslėpdama trūkumus. 

“Aš tikiu makiažu, kuris moterį išties padaro gražesne. Tai turbūt skamba keistai, nes makiažo paskirtis ir yra moteriai save pagražinti, tačiau labai dažnai yra visai priešingai. Šiuo atveju kalbu apie vizažistų darbą. Negaliu atsistebėti, kai pamatau publikuojamus darbus atgyvenusių, sendinančių, perkrautų, dirbtinių makiažų, kai moteris atrodo daug geriau prieš nei po”, - sako Aušra. Užsispyrusi, kieto būdo žemaitė negaili ir kritikos vizažistėms, kurios šiandien dygsta kaip grybai po lietaus. “Šiandien, kai bet kas nuėjęs į keleto valandų makiažo seminarą laiko save profesionaliu vizažistu, galima pamatyti siaubingų pavyzdžių, kaip sudarkomi moterų veidai neišmanant kaip ir ką daryti."

Aušra su dukryte Elze ir vyru Linu. Foto: Roberta B Photography. Aušra su dukryte Elze ir vyru Linu. Foto: Roberta B Photography.

Kokias makiažo tendencijas patartumėte geriau pamiršti?

Pamiršti reikėtų makiažo priemonėmis labai ištobulintus, nenatūraliai atrodančius antakius, perdėtą veido kontūravimą, besaikį švytėjimą suteikiančias priemones, neproporcingai išdidintas lūpas. Visa tai moteris gerokai sendina bei grožio tikrai nesuteikia.

Koks makiažas tampa madingu, kas šiuo metu yra ant bangos?

Žinoti kas madinga yra naudinga ir įdomu, bet sekti mados tendencijomis reikėtų atsargiai. Grafinis, ryškiai rožinis akių pravedimas ar blizgučiais nusėtos lūpos gražiai atrodo ant podiumo ar fotosesijoje, bet realiame gyvenime tai sunkiai pritaikoma. Makiažo mados, kurios tinka visoms: tą patį lūpdažį naudoti paryškinti tiek lūpas, tiek vietoje skaistalų; akių vokams paryškinti naudoti tam skirtus kreminius blizgius šešėlius - tai suteiks žvilgsniui švytėjimo bei seksualumo; odos trūkumus ar nelygumus pamaskuoti, tačiau neperkrauti storais sluoksniais sunkaus makiažo pagrindo; antakius paryškinti tik užpildant tarpelius, kur plaukeliai neauga, tačiau palikti juos atrodant kuo natūraliau.

Į ką moterims reikėtų atkreipti dėmesį norint džiaugtis nepriekaištingu makiažu?

Aš tikiu makiažu, kuris moterį išties padaro gražesne. Tai turbūt skamba keistai, nes makiažo paskirtis ir yra moteriai save pagražinti, tačiau labai dažnai yra visai priešingai. Šiuo atveju kalbu apie vizažistų darbą. Negaliu atsistebėti, kai pamatau publikuojamus darbus atgyvenusių, sendinančių, perkrautų, dirbtinių makiažų, kai moteris atrodo daug geriau prieš nei po. Šiandien, kai bet kas nuėjęs į keleto valandų makiažo seminarą laiko save profesionaliu vizažistu, galima pamatyti siaubingų pavyzdžių, kaip sudarkomi moterų veidai neišmanant kaip ir ką daryti. Tiek Lietuvoje, tiek tarp čia dirbančių lietuvių vizažisčių ypatingai įsigalėjusi tendencija yra šabloniniai makiažai, kai tas pats šablonas pritaikomas visoms iš eilės. Technika atliekant makiažą paauglei yra visiškai skirtinga nei tai darant brandaus amžiaus moteriai, lygiai kaip ir makiažas šeimos fotosesijai negali būti toks pat kaip einant į gimtadienio vakarėlį naktiniame klube.

Rekomenduočiau kiekvienai moteriai suprasti, ką makiažu norėtųsi išryškinti, o ką pamaskuoti. Kaip pavyzdį pateiksiu save. Mano oda labai šviesi, linkusi į raudonį, natūralūs antakiai bei blakstienos šviesios, veido forma tarp ovalo ir apvalaus. Kai darausi makiažą sau, mano prioritetas yra užmaskuoti raudonį ir išlyginti odos spalvą, lengvai paryškinti bei suformuoti antakius, būtinai užriesti ir padažyti blakstienas tušu, bei lengvai pakontūruoti veidą, tam užtrunku apie 10 minučių. Jei makiažas šventei ir laiko turiu gerokai daugiau atlieku tuos pačius žingsnelius, tik gerokai kruopščiau bei naudoju akių šešėlius ar sodrų lūpdažį. Mielos moterys, eksperimentuokite su makiažo priemonėmis bei atraskite kas jums tinka, o dar svarbiau išsiaiškinkite - kas ne, tai ypatingai svarbu.

Beauty by Aušra makiažas nuotakai.

Kokius produktus rekomenduojate turėti kosmetinėse?

Sudėtinga rekomenduoti produktus, kurie tiks visoms. Tai labai priklauso nuo odos (sausa, normali, mišri ar riebi oda), spalvinio tipo (šiltas, kuriam labiau tinka persikiniai atspalviai ar šaltas, kur gražiau derės rožiniai) bei kokio rezultato norėtųsi (švytinčio ar labiau matinio, lengvo pamaskavimo ar pilno). Tarp makiažo priemonių, kurios puikiai tinka tiek man pačiai tiek didžiajai daliai klienčių išskirčiau Makeup For Ever paakių maskuoklį Lift Concealer, kontūravimo bei švytėjimo priemones Tom Ford Shade & Illuminate bei Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow. Visoms kieno paakiai tepasi nuo tušo rekomenduoju išbandyti MAC Extended Play Lash arba Clinique High Impact. Turbūt daugiausiai mano darbo krepšyje rastumėte Charlotte Tilbury makiažo produktų, tikrai verti dėmesio, tad rekomenduoju išbandyti.

Ar kartais pasitaiko užsakymų, kurių atsisakote? Juk tikriausiai svarbu išlikti ištikimai savo stiliui?

Iš patirties galiu pasakyti, jog klientai prieš rinkdamiesi vizažistą peržiūri jo darbus bei pasirenka tinkamą pagal savo skonį. Taigi jei kreipiasi į mane - žinau, kad mano darbo stilius jiems prie širdies ir daryti to, kas visiškai prieštarauja mano makiažo supratimui neteks.

Beauty by Aušra makiažas nuotakai.

Kam rekomenduotumėte užsisakyti jūsų paslaugas, o kam geriau vengti?

9 kartus iš 10-ies iš savo klienčių girdžiu pageidavimą, jog atlikus makiažą ji nori atrodyti kaip ji, tik labai labai gerą dieną. Taigi, mano klientė - tai moteris, pageidaujanti atrodyti geriausiai, kaip tik gali - bet vis tik atpažinti save veidrodyje. Moterys, dėl vienų ar kitų priežasčių norinčios “pasipuošti” sendinančiu, atgyvenusiu, šabloniniu makiažu turėtų rinktis kitą vizažistę.

Ar Londone jau jaučiatės kaip namuose?

Londone gyvenu jau 10 metų. Esu kilusi iš Žemaitijos, Telšių, tačiau nemažai metų prieš atvykdama čia gyvenau ir studijavau Kaune. Atvykus į Londoną pritapti buvo sudėtinga dėl kultūrų skirtumo, tempo, tačiau dabar čia jaučiuosi sava. Be abejo tai, jog dirbu mėgstamą darbą bei šalia turiu palaikantį vyrą bei dukrytę labai padeda.

Papasakokite apie vizažistės profesiją. Nuo ko viskas prasidėjo? 

Tai buvo mano svajonė nuo vaikystės. Kai mama manęs šešiametės paklausė, kuo noriu būti užaugusi, atsakiau, kad dažytoja - dažysiu “muotriškas”. Seserį bei drauges gražinau nuo 14 metų. Kadangi baigus mokyklą Lietuvoje studijų vizažistėms dar nebuvo, išvykau į Kauną studijuoti turizmo marketingo. Vizažo pasauliu rimtai pradėjau domėtis tik atvykus į Londoną. Savaitę praleidau studijuodama pas PIXIWOO seseris Nicola ir Samantha Chapman. Buvau ir tebesu jų Youtube kanalo gerbėja, kuris turi milijonus sekėjų. Sau bei darbui nuolat naudoju jų kurtus Real Techniques šepetėlius. Tuomet sekė studijos Lietuvoje pas Viktoriją Vaišvilaitę - Skirutienę, Londone - pas geriausią vestuvių vizažiste prestižiniuose The Wedding Industry apdovanojimuose pripažintą Kristiną Gasperas, kurios komandos nare esu jau beveik 5 metai. Labai mėgstu įvairias “masterclasses”, taigi, turėdama galimybę, būtinai jose apsilankau. Didžiausią įspūdį kol kas paliko Kim Kardashian vizažisto Mario Dedivanovic masterclass, be galo naudinga ir informatyvi patirtis. Buvau nuvykusi į privačias sesijas Lietuvoje su Povilu Staniulioniu bei Milita Daikeryte. Nesvarbu, kiek turi sukaupęs patirties - stebint kaip dirba kiti vizažistai visada papildysi žinių bagažą. Dirbant grožio industrijoje privalu nuolat domėtis naujovėmis.

Panašumai. Lietuvė atrodo kaip burtininkė Elsa iš animacinio filmo Ledo šalis - juosmenį siekiantys šviesūs plaukai, mėlynos akys. "O taip, daugelis mane vadina Elsa", - šypsosi Aušra. Panašumai. Lietuvė atrodo kaip burtininkė Elsa iš animacinio filmo Ledo šalis - juosmenį siekiantys šviesūs plaukai, mėlynos akys. "O taip, daugelis mane vadina Elsa", - šypsosi Aušra.

Kaip manote, kokios savybės būtinos vizažistės profesijoje?

Geras vizažistas yra tas, kuris įsiklauso į kliento pageidavimus, makiažą pritaiko atitinkamai progai bei būtinai atsižvelgia į veido bruožus. Kaskart prieš pradėdama makiažą pasikalbu su kliente, išsiaiškinu kokį makiažą ji renkasi kasdien, ką keičia jei dažosi vakarui ar šventei. Man tai būtina norint suprasti prie kokio makiažo intensyvumo klientė yra pratusi. Vienos iš namų neišeina be pilno makiažo, kai tuo tarpu kitoms tušas yra pakankamai, taigi, vienodai padažyti šių moterų, mano supratimu, negalima. Visada stengiuosi rasti optimaliausią variantą kai makiažas maksimaliai išryškina bruožus, bet klientė jaučiasi patogiai bei graži pati sau.

O kaip, jūsų manymu, turi atrodyti gerai atliktas makiažas?

Makiažas turėtų atrodyti taip, kad pažiūrėjus į moterį pagalvotum kaip nuostabiai ji atrodo, o ne kokie nenatūraliai išpiešti antakiai ar kaip ištemptos akys į šonus tamsių šešėlių pagalba :)

Prieš ir po. Prieš ir po.

Kurio vizažisto darbais labiausiai žavitės?

Yra keletas. Mano idealas - Lisa Eldridge tiek savo darbu, tiek darbo etika, pasiekimais. Teko su ja susipažinti ir pasišnekučiuoti - be galo nuostabus žmogus. Taip pat žaviuosi Mario Dedivanovic, Patric Ta, Hung Vanngo darbais.

Kas sunkiausia vizažistės profesijoje?

Dideliu sunkumų nėra, apart to, kad mano darbo krepšys sveria panašiai kaip aš pati :) Jei rimčiau - užtruko laiko perprasti klientes ir išmokti suprasti, kokio rezultato jos nori.

O kas labiausiai džiugina?

Kadangi daugiausia dirbu su nuotakomis - labai smagu būti svarbia vestuvių ryto dalimi. Nuostabu keliauti po gražiausius viešbučius, dvarus, pilis. Jei vestuvės keliamos užsienyje - tenka keliauti kartu. Taip pat labai džiaugiuosi galėdama susipažinti su įvairių tautybių bei kultūrų žmonėmis. Dažniausiai bendrauju su anglėmis tačiau turiu klienčių ir iš Korėjos, Kinijos, Nepalo, Armėnijos, Australijos, Kanados, Pietų Afrikos ir daugelio kitu šalių.

Prieš ir po. Prieš ir po.
Prieš ir po. Prieš ir po.

Kokiais gyvenimo pasiekimais labiausiai didžiuojatės?

Didžiuojuosi, kad nepabijojau mesti gerai apmokamo bei perspektyvaus darbo marketingo srityje dėl svajonės. Gera, kai gali dirbti svajonių darbą bei iš to komfortabiliai gyventi.

Kokie planai ateityje?

Jau kuris laikas dėstau Kristina Gasperas grožio akademijoje įsikūrusioje Richmonde, Vakarų Londone. Gera pasidalinti patirtimi bei makiažo paslaptimis su esamomis bei būsimomis vizažistėmis. Nuo rudens planuojame pristatyti keletą naujovių, taigi, tikiuosi pradėti mokyti intensyviau. Taip pat norėčiau pasiūlyti privačias pamokas brandesnio amžiaus moterims, nes būtent joms skirtumas, kurį galima padaryti makiažo pagalba yra didžiausias ir nerealiausias. Naudojant korekcinio makiažo techniką įmanoma sukurti kone stebuklus ir tai tikrai gali atlikti kiekviena moteris. Svarbiausia sužinoti ką ir kur užtepti. Kaskart dažydama nuotakų mamas girdžiu sakant, jog jaunystėje jos dažėsi gerokai daugiau, tačiau dabar nebeskiria tam dėmesio. O turėtų būti atvirkščiai!

Kokia jūsų, kaip vizažistės, įsimintiniausia akimirka?

Labiausiai įstrigo vestuvės Italijoje, neapsakomo grožio miestelyje Positano, Amalfio pakrantėje. Nuotaka ruošėsi lauko terasoje, viloje ant jūros kranto. Atmosfera bei vaizdai - nepamirštami.

Ką patartumėte norintiems tapti vizažistais?

Svajojantiems apie vizažisto profesiją rekomenduoju pradėti nuo Youtube video žiūrėjimo bei praktikavimosi ant mamų, tetų, draugių. Jei tikrai galvojate, kad tai jums - turėkite omenyje, kad pradžioje reikalinga labai didelė finansinė investicija į mokymus, makiažo priemones. Nemažiau svarbu pasirinkti kokioje sferoje norėtumėte dirbti - TV, filmų, teatro, mados ar vestuvių industrijoje. Mano svarbiausias patarimas būtų - labai atsakingai rinkitės kur ir pas ką mokytis, nepagailėkite investicijų ir rinkitės geriausius srities specialistus.

Posakis 'batsiūvys be batų' makiažo specialistei Aušrai negalioja - ji visuomet stengiasi makiažu pasipuošti ir pati.

Jūsų mėgstamas posakis.

Niekas nenutinka be priežasties - “Everything happens for a reason”.

TRUMPAI 

Dievinu..... saldumynus.
Siaubingai bijau... vorų.
Nemėgstu… dviveidžių žmonių.
Norėčiau turėti… daugiau laiko sau.
Svajoju, kad…. vieną dieną turėsiu pagalbininką, kuris nešios mano darbo priemones ir plaus šepetėlius :)
Labiausiai nusivyliau… vienos lietuvių vizažistės darbais, kai pamačiau kaip nuotraukos atrodo prieš retušavimą.
Negaliu atsikratyti įpročio… neužsukti dangtelių, nesvarbu ar tai būtų uogienės ar makiažo pagrindo buteliuko :)

Beauty by Aušra Facebook'e ir Instagram'e: 

www.facebook.com/MakeupbyAusra

www.instagram.com/beautybyausra

Beauty by Aušra makiažas.
Beauty by Aušra makiažas nuotakai. Beauty by Aušra makiažas nuotakai.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai