Vasario 26, 2018
Londono Talented Art Fair meno mugėje tarp pasaulio talentų - ir lietuvės kūriniai
© Menininkės Rachel Anderson kūrinys.

Žinoma Lietuvos menininkė Monika Dirsytė visus lietuvius kviečia į kovo 2-4 dienomis Londone vykstančią meno mugę „Talented Art Fair“.

„Tiems, kurie domisi menu ir nori pamatyti tikrai įdomius kūrinius labai rekomenduoju ir kviečiu apsilankyti. Mugėje dalyvaus 95 menininkai iš viso pasaulio. Įdomu tai, kad menininkai yra labai skirtingi ir įvairūs. Jie atrinkti profesionalios komisijos pagal griežtus kriterijus‟, - sako prie mugės organizavimo prisidedanti lietuvė.

„Talented Art Fair“ menininkų ir kultūros mylėtojų pamėgtoje vietoje „The Old Truman Brewery“ jau vyksta septintus metus. Tai puiki platforma užmegzti naujų pažinčių, pristatyti savo kūrinius. Kolekcionieriai ar namus originaliais darbais norintys papuošti lankytojai mugės metu tiesiai iš kūrėjų galės įsigyti darbų, kurių kainos prasideda nuo 50 iki 5000 tūkstančių svarų.

„Džiaugiuosi, kad ši platforma nesukausto menininkų ir leidžia jiems laisvai ir nepriklausomai nuo galerijų rodyti savo darbus. Manau, jog tai yra stiprioji mugės pusė. Tarsi yra užkertamas kelias komercijai ir atidaromos durys personaliai menininkams‟, - pasakoja Monika.

Tarp 95 menininkų mugėje sutiksite ir lietuvę tapytoją Renatą Kopac. Monika taip pat rekomenduoja apžiūrėti belgo Frank Van Imschoot ar sparčiai garsejančios britų menininkės Keira Rathbone darbus. Ji mugės metu lankytojus pakvies ir į savo perfomansą (sekmadienį, 16 val.).

Renatos Kopac piešinys. Renatos Kopac piešinys.

„Londono meno pasaulis milžiniškas, - sako M. Dirsytė. Visi čia turi galimybę, lankytis miesto galerijose ir rasti darbų kūrėjų, su kuriais vėliau tenka dirbti. Aš džiaugiuosi, jog „Underdog“ meno galerijoje aptikau Paul Kingslei Squire darbus“.

„Talented Art Fair“, Old Truman Brewery, Dray Walk, Ely's Yard, (F Block G4 & G5), Hanbury Street, Londonas E1 6QR; Private View – kovo 2d., penktadienį (6pm - 9pm). Įėjimas į mugę nemokamas visą savaitgalį, kovo 3 – 4 d. (12pm - 6.30pm).

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai