Balandžio 28, 2017
Londono lietuvės ragina susitvarkyti spintas ir paaukoti labdarai: Don’t Dump Donate
Dovilė Ilevičiūtė
Don’t Dump Donate komanda.

Sutikite, dauguma iš mūsų savo spintoje rastume drabužių, kurių nevilkėjome metus ar net ilgiau. Kartais jie taip ir tūno užmiršti, nemylimi, nereikalingi. Daili šilko suknia šiandien tik dūsauja prisimindama tą vieną vienintelį vakarą. Miesto šviesos, romantika, vakarienė, skrajonės po šokių aikštelę ir švelnus rankų prisilietimas. Kad taip dar kada nors gyvenime!

Savo pamirštoms suknioms, bateliams, aksesuarams, rankinėms, skrybėlėms, visiems taip nepelnytai į kampą nugrūstiems daiktams jus turite galimybę suteikti antrą gyvenimą. Ir dar prisidėti prie šaunios Londono lietuvių sugalvotos labdaros akcijos  - Don’t Dump Donate. Visos renginio metu surinktos lėšos bus skirtos Great Ormond Street vaikų ligoninei paremti.

Renginio organizatorės Neringa Piestytė bei Ramunė Šmigelskytė paneigia bet kokias kalbas, kad renginys bus panašus į blusų turgų, labdaryną, skuduryną ar second hand parduotuvę. “Taip, sulaukėme komentarų,  jog tai bus panašu į blusturgį. Oi ne! Norim įrodyti, jog ir blusų turgus gali tapti pačia prabangiausia parduotuve, kur moterys už gan simbolinę kainą galės įsigyti drabužių, sužinos apie naujausias mados tendencijas bei stilistės Ewelinos Barwickos pagalba išmoks derinti aprangos spalvas”, - pasakoja Neringa. Renginio metu taip pat vyks visažisto Igory makiažo pamoka. Fotografai Edita Ratkė, Ieva Passion bei Don Urban įamžins akimirkas. Crystalline Design juvelyrės bei Oda Skincare pristatys savo gaminius, o Dj ValenTN’O ir dainininkė Betchy Barros susirinkusius linksmins muzikiniais pasirodymais.

Dj ValenTN’O. Dj ValenTN’O.
Dainininkė Betchy Barros. Dainininkė Betchy Barros.
Fotografė Edita Ratkė. Fotografė Edita Ratkė.

Aukoti drabužius ir aprangos detales bei atvykti į renginį kviečiamos visos moterys, nepriklausomai nuo rasės, tautybės ar amžiaus. “Kai kurios merginos jau klausinėja, ar gali atsivesti ir savo vyrus. Leidžiam , jei vyrai kantrūs ir nezirzia, kad jau laikas namo”, - juokiasi renginio organizatorė Neringa.

Kaip pasakoja Ramunė ir Neringa, tokio labdaros renginio idėja gimė vieno vakarėlio metu. Bendraminčių ratas vis didėjo ir namuose vykstantis pasisėdėjimas išsivystė į renginį.

 “Tvarkydamos spintas pamatėme kiek apynaujų ar net su etiketėmis, nė karto nenešiotų drabužių turime. Paliekam juos kabėti spintoje ir toliau rinkti dulkes arba tiesiog išmetame. Sugalvojome drabužių mainų (clothes swap) vakarėlį namuose, draugų rate. Tokie renginiai gan populiarūs tarp bričių, bet lietuvėms kol kas dar naujiena. Galvojom, apsikeisim, o kas liks - atiduosime labdarai. Tačiau apkeliavusios ne vieną labdaros organizaciją supratome, jog geriau prisidėti pinigais negu drabužius ar daiktus aukoti, kurių jie ir taip neišparduoda”.

Pasak Neringos, dauguma moterų dar vis jaučiasi nejaukiai pirkdamos padėvėtus daiktus, nes mano, jog joms prilips skudurinės Onutės etiketė. “Tvarus vartojimas juk grįžta į madą. Kiekvienam daiktui galima duoti antrą šansą. Yra posakis - kažkieno šiukšlė kažkam lobis. O kiek dar prie aplinkos išsaugojimo prisidėtume! The Daily Telegraph laikraštyje buvo rašoma, jog vienai porai marškinėlių pagaminti sunaudojamos 22 tonos vandens, o batelių pora vos suyra per tūkstantį metų. Kiekvienais metais žmonės pasaulyje prisiperka daugiau nei 80 milijardų tonų drabužių, kuriuos apsivelka tik kartą/ du, o po to tiesiog juos išmeta. Mes nežadam nieko išmesti. Ir mažutėlis niekas gali tapti dideliu dalyku”, - įsitikinusi lietuvė.

#DontDumpDonate renginys vyks gegužės 6 dieną 15 val. fotografijos ir  filmavimo studijoje The Haven,1 Haven Green, W5 2UU prie pat Ealing Broadway stoties (Central, District metro linijos). Bilieto kaina £10. Bilietus galima įsigyti eventbrite.co.uk/DontDumpDonate. Visiems prisidėjusiems/paaukojusiems įėjimas nemokamas.

Visus nebemylimus, nenorimus ir nusibodusius drabužius, aksesuarus, rankinukus ir batelius galite paduoti vienam iš Don’t Dump Donate komandos narių, gyvenančiam arčiausiai iki gegužės 3 dienos. Susiraskite organizatorius Facebook socialiniame tinkle ir susisiekite dėl perdavimo:

Ramunė Šmigelskytė - #ThorntonHeath
Neringa Pieštytė -  #Croydon
Ewelina Barwicka - #EwelinaBarwicka-PersonalStylist&Shopper - #CanaryWharf
Živilė Kcn - #CrystallineDesign - #Norbury
Edita Ratkė - #editaratkephotography - #Barking/ #Ilford
Ieva Survilaitė - #Ievapassionphotography- #Beckton
Sharas Don Urbonas - #DonUrbanphotography- #Barkingside
Tino Oztunbul - #DjValenTno - #Wembley
Leah Hardy - #eatlikeagoddess - #Brixton
Airė Rinkevičiūtė - #Barkingside
Betchy Barros- #singer - #Beckton
Karolina Stravinskaitė - #Putney
Ieva Burinskaitė - #CanaryWharf
Gary Kok - #igorymakeup - #Kennington/ #Oval
Vaidas Buškevičius- #Westcroydon

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai