Sausio 24, 2017
Kinų Naujieji metai. Singapūro makaronai

Kinų Naujieji metai, dar kitaip žinomi kaip kinų pavasario festivalis – nacionalinė Kinijos šventė, kiekvienais metais švenčiama vis kitą, pirmąją kinų kalendoriaus, dieną. Nuo šios dienos pradedami skaičiuoti ir tam tikro gyvūno zodiako ženklo metai, kurių kinų kalendoriuje iš viso yra dvylika. Šiais metai kinų Naujieji bus švenčiami sausio 28 d.

Vienas iš kinų tautos kultūrinių bruožų - tvirtas tikėjimas įvairiais burtais ir užkalbėjimais, kurie, atliekami tam tikru metu, gali vienaip ar kitaip paveikti žmogaus gyvenimą. Neišimtis ir Naujųjų metų sutikimo ritualai bei tradicijos. Tokį požiūrį galima vadinti „atgyvenusiu“, tačiau įdomu tai, jog ir šiandieninėje Kinijoje senųjų papročių vis dar laikomąsi, o prietarais nuoširdžiai tikima. Štai keletas jų:

1. Tikima, kad tris pirmąsias Naujųjų metų dienas negalima plauti galvos ir netgi praustis, nes taip bus pašalinama sėkmė visiems metams. 
2. Negalima ir skalbti drabužių - kelias dienas švenčiamas Shuisheno, kinų vandens dievo, gimtadienis - jam supykus visus metus jausis troškulys. 
3. Negalima šluoti grindų ar valyti dulkių, nes su jomis nuvaloma sėkmė.
4. Žuvis Kinijoje - turtų simbolis. Naujųjų metų stalas neįsivaizduojamas be žuvies. Tikima, kad kuo daugiau jos bus suvalgoma palydint senus metus tuo finansiškai turtingesni bus ateinantys. 
5. Nesėkmę moteriai visiems ateinantiems metams gali užtraukti tiesiog.. išėjimas iš namų ar bet koks pasirodymas viešumoje. Kinės kelias naujų metų dienas būna tik namuose. 
6. Jeigu pirmąją Naujų metų dieną verkia namuose esantis kūdikis - laukia nesėkmės. Dėl to vaikai tuo metu ypač saugomi, nepaliekami vieni.
7. Ir.. tikima, kad norint pritraukti sėkmę, pirmąją naujųjų dieną privaloma dėvėti tik raudonos spalvos apatinius.

2017-ieji metai pagal kinų kalendoriaus horoskopą - ugninio gaidžio metai. Pranašaujama, kad sėkmingiausi jie bus ugnies stichijai priklausantiems zodiako ženklams, kuriems, rodos, seksis viskas: karjera, meilė, finansiniai reikalai, sveikata. Produktyviausi metai pranašaujami kūrybine veikla užsiimantiems žmonėms, kuriems nestigs idėjų ir įkvėpimo. 

Kinų nauji metai jau seniai švenčiami ne tik Kinijoje ar aplinkinėse valstybėse, bet ir visame pasaulyje. Nespėjote įsimintinai palydėti praėjusių metų gruodžio 31-ąją? Tuomet turite antrą šansą tai padaryti švęsdami kinų Naujuosius metus paskutinį sausio mėnesio šeštadienį. Jeigu norite paminėti šią išskirtinę ir giliomis tradicijomis apipintą progą, keli lengvi, tradicinių kinų valgių receptai tikrai pravers.

Singapūro makaronai

Jums reikės:

  • Pakelio greitai paruošiamų azijietiškų makaronų SUN YAN (aštrių arba vištienos skonio) (85g)
  • Dviejų puodelių pjaustytų pievagrybių
  • Šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 puodelių vandens
  • Skiltelės česnako
  • Šaukšto citrinos sulčių
  • Šlakelio tabasco padažo
  • 2 mėlynųjų svogūnų

Gaminimas

Alygvuogių aliejuje pakepinkite česnaką, sudėkite pjaustytus pievagrybius.
Įpilkite vandends ir suberkite prieskonių mišinį iš makaronų, troškinkite apie 5min.
Sudėkite makaronus, smulkiai pjaustytus svogūnus, išmaišykite ir uždengę dangtį troškinkite apie 3min.
Papuoškite žalumynais.                                        

Skanaus!

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai