Liepos 5, 2017
Valstybės atkūrimo šimtmečio proga - „Ačiū“ užsienio lietuviams
TV laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ilgus metus gyveno tarp Lietuvos ir Anglijos. Moteris dėkoja Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenei.

Liepos 6-ąją giedosime „Tautišką giesmę“. Šis išskirtinis veiksmas sujungia visus pasaulio lietuvius. Todėl Valstybės atkūrimo šimtmečio kampanija „Ačiū“ šįkart kviečia dėkoti užsienio lietuviams.

Šimtmečio kampanijos „Ačiū“ herojų atvirukai keliauja į kitas šalis ir žemynus. Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus tyrinėdami pasaulį sutiko be galo daug nuostabių lietuvių. Jų padėkos adresuotos Taškento lietuvių bendruomenei, kuri pirmoji pasitiko juos keliaujančius Šilko keliu prieš dešimtį metų, taip pat Sidnėjaus ir Čikagos lietuviams.

TV laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ilgus metus gyveno tarp Lietuvos ir Anglijos. Moteris dėkoja Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenei. Ten gyvendama Beata savo kelyje sutiko daug įdomių ir Lietuvai atsidavusių žmonių. Prisijungdama prie Šimtmečio kampanijos „Ačiū“ Beata palinkėjo jiems ir toliau išlaikyti entuziazmą ir meilę Lietuvai.

Profesoriaus Alfredo Bumblausko, neseniai skaičiusio užsienio lietuvių bendruomenėms paskaitų apie Vasario 16-ąją ciklą, „Ačiū“ atvirukai keliauja į Romą, Oslą ir į Kanadą. Jis dėkoja lietuvių bendruomenėms už meilę Lietuvai ir tikėjimą jos idėja.

Kolumbijos lietuvis Jurgis Didžiulis, jau daugiau nei prieš dešimtmetį atvykęs gyventi į Lietuvą ir čia sukūręs šeimą, savo „Ačiū“ atviruką siunčia Filadelfijos lietuvių bendruomenei. Būtent čia gyvenantys mūsų tautiečiai Jurgiui dar jaunystėje įskiepijo lietuvybės pagrindus, nors tada jis dar nė karto nebuvo lankęsis Lietuvoje. Pokalbio metu Jurgis prisiminė išties jautrią akimirką, kai teko piketuoti prie Baltųjų rūmų siekiant atkreipti dėmesį JAV valdžios dėmesį į okupuotą Lietuvą ir joje sunkius laikus išgyvenančius bendrataučius.

Kampanija „Ačiū“ kviečia visus prisijungti ir siųsti atvirukus užsienyje gyvenantiems lietuviams. Penkiuose centriniuose Lietuvos paštuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – bus prieinami „Ačiū“ kampanijos atvirlaiškiai.

„Pasitinkant Valstybės atkūrimo šimtmetį kaip niekada svarbus tampa visų pasaulio lietuvių bendruomeniškumas ir susitelkimas. Lietuvos paštas su džiaugsmu priima atsakingas ryšininko pareigas prisidėdamas prie lietuviško „ačiū“ kelionių po visą pasaulį. Žmonių nuoširdžios padėkos, ranka išrašytos vaizdinguose atvirlaiškiuose, plačiai pasklis surasdamos kiekvieną lietuvį, puoselėjantį meilę savo valstybei, atokiausiuose pasaulio kampeliuose“, – teigia projekto „Ačiū“ partnerio Lietuvos pašto  generalinė direktorė Lina Minderienė.

Atvirlaiškius nemokamai galės pasiimti kiekvienas. Užrašius sveikinimą, nurodžius gavėjo adresą ir padavus atvirlaiškį pašto darbuotojui, minėtuose Lietuvos pašto skyriuose liepos 3–7 dienomis bus galima jį išsiųsti nemokamai.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai