Rugpjūčio 29, 2017
Dėl paslaptingo „cheminio rūko“ JK pakrantėje medikų pagalbos prireikė dešimtims žmonių

Paslaptingas cheminis rūkas, nuo kurio dešimtims žmonių Anglijos pakrantėje ėmė ašaroti akys, pradėjo perštėti gerklės ir darėsi sunku kvėpuoti, jau išsisklaidė, bet jo priežastys vis dar neaiškios, pirmadienį pranešė policija ir gelbėtojai.

Dujų debesis atsirado sekmadienį. Dėl jo žmonės bėgo iš paplūdimio ir nuo uolų Birling Gape – populiarioje pakrantės vietoje už 100 km į pietus nuo Londono.

Buvo pasiųstos gelbėjimo valtys, padėjusios žmonėms išvykti iš tenykščių paplūdimių. Istborno rajono ligoninė pranešė, kad suteikė pagalbą daugiau kaip 130 žmonių. Sasekso policija sakė, kad dauguma žmonių nukentėjo nesunkiai.

„Kad ir kas tai buvo, kvepėjo degančiu plastiku“, – sakė labdaringos gelbėtojų organizacijos „Royal National Lifeboat Institution “ Istborno skyriaus atstovas Bobas Jefferey (Bobas Džeferėjus).

„Jis vakar kabojo ir nejudėjo, nes nebuvo vėjo. Tačiau atrodo, kad šiandien debesis išsisklaidė“, – pridūrė jis.

Yra žinoma, kad teršalų debesys kartais atslenka prie Britanijos iš gamyklų Prancūzijoje, bet policija sakė, kad šį kartą vėjo kryptis buvo kita, todėl toks scenarijus mažai tikėtinas.

„Nei dujos, nei jų šaltinis nenustatyti, bet agentūros tęsia tyrimą ir neatmetė (tikėtinų) vietų nei sausumoje, nei jūroje“, – nurodė Sasekso policija.

Meteorologijos biuro sinoptikas Jay Merrellas (Džėjus Merelas) sakė, kad gali būti atsakingas koks nors laivas Lamanše, bet pabrėžė, kad niekas dar neįrodyta.

Toksikologas Johnas Hopkinsas (Džonas Hopkinsas) sakė, kad tai galėjo būti fotocheminis smogas, susidaręs Saulės šviesai reaguojant su automobilių išmetamosiomis dujomis.

„Eismas keliuose per didelis ir per daug saulės šviesos“, – sakė jis televizijai „Sky News“.

BNS inf.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai