Sausio 16, 2017
Canary Wharf londoniečiams dovanoja nemokamą šviesų festivalį
Canary Wharf Winter Lights Festival. © Foto: TNR.

Šiandien Londono verslo centru vadinamame Canary Wharf rajone prasideda žiemos šviesų festivalis (Winter Lights festival). Dešimt dienų lankytojai galės nemokamai grožėtis įvairiomis šviesų instaliacijomis, angelais, žėrinčiais grafiti darbais,  plaukiojančia poezija, milžinišku šviečiančiu kiaušiniu, simbolizuojančiu naują gyvybę.

Jau trečius metus Londone vykstančiame festivalyje bus pristatyta apie 30 instaliacijų. Dauguma kūrinių dar niekada nematyti Anglijoje ir yra interaktyvūs: lankytojai galės ne tik instaliacijomis grožėtis iš toli, bet ir su jomis žaisti, fotografuotis, jas išbandyti.

Festivalio organizatoriai publiką ragina į Canary Wharf atvykti sutemus ir vaikštinėti iki 9pm, kada dauguma skulptūrų bus išjungiamos.

Jei nuspręsite apsilankyti – rekomenduojame apžiūrėti londoniečio menininko Marko Lyall instaliaciją pavadinimu “On Your Wavelength”. Menininkas apšvietimu rūpinosi tokių grupių kaip The Chemical Brothers, Metallica ir Oasis koncertuose. Šis jo darbas – tai mokslo ir meno derinys. Interaktyvi instaliacija lankytojams leidžia kontroliuoti šviesą ir sklindančią muziką mintimis. Taigi, tiesiogine prasme galėsite patirti, kokia yra minčių galia.

Londoniečio menininko Marko Lyall instaliacija “On Your Wavelength”. Menininkas apšvietimu rūpinosi tokių grupių kaip The Chemical Brothers, Metallica ir Oasis koncertuose. Londoniečio menininko Marko Lyall instaliacija “On Your Wavelength”. Menininkas apšvietimu rūpinosi tokių grupių kaip The Chemical Brothers, Metallica ir Oasis koncertuose.

Canary Wharf šviesų festivalis nuo kitų panašių Europoje skiriasi tuo, kad čia lankytojai skulptūras gali apžiūrėti iš arti ir netgi susitikti su menininkais.

Festivalis vyks iki sausio 27 d., 2017 m. Daugiau informacijos ir visą renginio programą rasite tinklapyje www.canarywharf.com.

Canary Wharf Winter Lights Festival. Canary Wharf Winter Lights Festival.
Canary Wharf Winter Lights Festival. Canary Wharf Winter Lights Festival.
Canary Wharf Winter Lights Festival. Foto: TNR. Canary Wharf Winter Lights Festival. Foto: TNR.
Canary Wharf Winter Lights Festival. Foto: TNR. Canary Wharf Winter Lights Festival. Foto: TNR.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai