Sausio 15, 2018
Būdama 46 metų Londone netikėtai mirė „The Cranberries“ vokalistė Dolores O'Riordan
Nuotraukoje roko grupė The Cranberries.

Londone pirmadienį netikėtai mirė roko grupės „The Cranberries“ lyderė Dolores O'Riordan (Dolores O‘Riordan), pranešė jos atstovė.

Jai buvo 46 metai.

„Airių ir pasaulio dainininkė Dolores O'Riordan šiandien staiga mirė Londone; (jos) šeimos nariai yra prislėgti“, – sakoma muzikantės atstovės Lindsey Holmes (Lindsi Holms) pranešime.

„Vokalistė... lankėsi Londone dėl trumpos įrašų sesijos“, – sakė L. Holmes.

Londono policijos atstovė nurodė, kad pareigūnai „aiškinasi staigią mirtį“. Policija į miesto centre esantį viešbutį buvo iškviesta pirmadienį 9 val. 5 min. vietos (11 val. 5 min. Lietuvos) laiku.

Ji nenurodė tame viešbutyje aptikto negyvo asmens tapatybės.

„Į 5-ą dešimtį įžengusi moteris buvo pripažinta mirusia vietoje, – sakė policijos atstovė. – Šioje ankstyvoje stadijoje (jos mirties priežastis) laikoma neaiškia, ir tyrimai tęsiami.“

„Labai prislėgta“ šeima

Viešbutis „London Hilton on Park Lane“ „giliai apgailestaudamas“ patvirtino, kad jame mirė neįvardytas svečias.

„Komandos nariai skubiai pranešė (apie nelaimę) policijai, o mes pilnai bendradarbiaujame su jų tyrimu“, – nurodė viešbučio atstovė.

„The Cranberries“ išgarsėjo 10-e dešimtmetyje išleidusi savo debiutinį albumą „Everyone Else is Doing it, So Why Can't We?“, kuriame buvo ir didelės sėkmės sulaukęs singlas „Linger“.

Vėliau išleistas albumas „No Need to Argue“ tapo populiariausiu Australijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, o JAV populiariausių muzikos albumų sąraše jis užėmė šeštą vietą.

Pastarajame albume buvo ir Europoje smarkiai išpopuliarėjusi daina „Zombie“; pasaulyje buvo parduota apie 40 mln. šio įrašo kopijų.

Airijos Limeriko grafystėje gimusi D. O'Riordan bus palaidota savo tėvynėje Airijoje, sakė jos gimtojo miesto kunigas.

Balibrikeno ir Bohermoro parapijų kunigas Jamesas Waltonas (Džeimsas Voltonas) Didžiosios Britanijos naujienų agentūrai „Press Association“ sakė, kad muzikantės šeima „yra labai prislėgta ir nuliūdusi“.

„Jos šeima tebelaukia daugiau detalių apie jos mirtį iš Londono, – sakė dvasininkas. – Planuojame ją palaidoti čia, namuose. Kada tai įvyks, priklausys, kada bus atiduoti jos palaikai.“

„Ikoniška grupė“

Airijos premjeras Leo Varadkaras (Lio Varadkaras) buvo vienas pirmųjų, išreiškusių užuojautą dėl netekties. Jis sakė, kad D. O'Riordan buvo „kartos balsas“.

„Visiems, kas 10-e dešimtmetyje augo Airijoje, „The Cranberries“ buvo ikoniška grupė, įamžinusi visas baimes, kurios atėjo su jūsų paauglystės metais“, – sakė jis pranešime.

„Jos balsas ir indėlis į muziką daugybę metų bus prisimenamas gerokai toliau už jos gimtosios šalies ribų“, – pridūrė L. Varadkaras.

1989-aisiais susikūrusi grupė „The Cranberries“ 2003 metais nutarė padaryti pertrauką, tačiau po šešerių metų atsikūrė.

2012 metais D. O'Riordon naujienų agentūrai AFP sakė, kad „buvome įstrigę aklavietėje. Mums tiesiog reikėjo pertraukos“.

Paskelbusi apie pertrauką savo karjeroje, muzikantė išvyko į Kanadą ir pagimdė savo trečiąją atžalą.

„Namuose aš esu namų šeimininkė ir mama. Vaikai klausinėja: „Kas vakarienei? Kur mano rūbai?“. O per gastroles – „kambarių aptarnavimas“, – sakė ji apie sugrįžimą į sceną.

2014-aisiais grupės „The Cranberries“ lyderė atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai buvo sulaikyta dėl įtariamo lėktuvo įgulos narės užpuolimo per skrydį iš Jungtinių Valstijų į Airiją. Netrukus po to jai buvo diagnozuotas bipolinis sutrikimas.

Dėl D. O'Riordan sveikatos problemų, „susijusių su jos nugara“, grupė praėjusiais metais buvo priversta atšaukti 14 koncertų.

Paskutinė D. O'Riordan žinutė socialiniuose tinkluose pasirodė prieš pat Kalėdas.

„Sveiki visi, čia Dolores. Jaučiuosi gerai! Savaitgalį pirmąkart per ištisus mėnesius šiek tiek koncertavau, Niujorke su grupe atlikau kelias dainas kasmetiniame „Billboard“ darbuotojų šventiniame vakarėlyje, – parašė ji „The Cranberries“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. – Man labai patiko! Linksmų Kalėdų visiems mūsų gerbėjams!“

Neseniai „The Cranberries“ koncertavo Pietų Amerikoje, o D. O'Riordan socialiniame tinkle „Twitter“ dalijosi nuotraukomis iš pasirodymo Peru sostinėje Limoje.

1994 metais D. O'Riordan ištekėjo už britų grupės „Duran Duran“ gastrolių vadybininko Dono Burtono (Dono Bertono). Pora susilaukė trijų vaikų, tačiau 2014-aisiais jiedu išsiskyrė.

9-o dešimtmečio grupė „Duran Duran“ savo paskyroje tviteryje parašė: „Esame sukrėsti išgirdę žinią apie Dolores O'Riordan mirtį. Mūsų mintys šiuo siaubingu metu yra su jos šeima.“

Pernai „The Cranberries“ išleido savo paskutinį albumą „Something Else“.

BNS inf.

Raktažodžiai: AnglijaLondonasNaujienos

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta