Gegužės 14, 2017
Atradimai ir rekomendacijos. Išvalyti kūną ir sielą
Dovilė Ilevičiūtė

Atšilus orams puolame tvarkyti namus įnirtingiau nei visuomet. Juk saulė nušviečia kiekvieną nusėdusią dulkę, o pavasarinės spintos revizijos įaugusios kraujyje. Taip, gražūs ir švarūs namai yra nuostabu, tačiau labai dažnai mes kaip išprotėję lakstome su šluotomis, nepaleidžiame iš rankų dulkių siurblių, šveičiame langus, bet pamirštame savo pastoviausius ir nuolatinius namus – kūną, jo ramybę ir poilsį. Londonas su ramybe ir poilsiu juolab neturi nieko bendro. Šiame begalinio judesio mieste dienos lekia pašėlusiu greičiu, o mes  - joms iš paskos. Be sustojimo. Bet kartais, pats produktyviausias veiksmas, kurį galime atlikti – tiesiog atsipalaiduoti.

Šįkart atsipalaiduoti patraukiau į garsųjį Anykščių šilelį. Tiksliau, jo ir Šventosios upės pašonėje įsikūrusį SPA VILNIUS. Viename populiariausių pasaulio viešbučių rezervavimo tinklapyje booking.com SPA VILNIUS vertinamas beveik dešimčia žvaigždučių, t.y., puikiai (angl. Exceptional). Detalė, kuri, manau, padėtų apsispręsti kiekvienam – tinklapyje rekomendacijas šiai vietai jau parašė ir patirtimi pasidalino apie 500 buvusių viešbučio svečių. Jauku, ramu, grynas oras, kvepia pušynais, šauni vieta pailsėti su vaikais, šeima, tinka pasivaikščiojimams ir pasivažinėjimams dviračiais, gardus maistas, draugiški darbuotojai, patogūs kambariai, puikios SPA procedūros – tokių epitetų apstu.

Iš tiesų, pirmas itin patrauklus faktas yra tas, kad 4 žvaigždučių viešbutis, SPA centras su mineralinio vandens baseinu, baseinu mažiesiems SPA svečiams bei įvairiomis sveikatingumo, grožio procedūromis yra įsikūręs pačiame Anykščių šilelyje. Tiesiog poilsis pušų apsuptyje. Pramerki akis ryte viešbučio kambaryje, o priešais – miškas, medžiai ir paukščiai. Room with a view (liet. Kambarys su vaizdu). Žiūri pro langą iš baltų minkštų patalų tarsi į ant sienos kabantį paveikslą, nuo kurio negali atitraukti akių. Ši vieta žavi dar ir tuo, kad tai nėra didžiulis poilsio kompleksas su milžiniškais vestibiuliais, o labiau „butikinio“ stiliaus užuovėja. SPA VILNIUS Anykščiai viešbutyje moderniai įrengti 47 kambariai, kuriuose vienu metu gali gyventi 110 svečių. Daugelis viešbučio kambarių skirti šeimoms su vaikais, todėl galima pasimėgauti ne tik individualiomis SPA procedūromis, tačiau ir atostogomis su šeima. Galbūt veikė raminanti aplinka, visur skambanti meditacinė muzika, bet ramybė tvyrojo ir mažųjų pyplių, linksmai besitaškančių baseine, kompanijoje. Gal tiesiog pasisekė, o gal taip raminančiai visus veikia tos mineralinės vandens srovės?

Tokius vaizdus pro viešbučio langus galima būtų kabinti ant sienos tarsi paveikslus. Tokius vaizdus pro viešbučio langus galima būtų kabinti ant sienos tarsi paveikslus.
Kambaryje galima sulaukti ir nuostabiausio šešėlių teatro, kuriuo kartais lepina saulė. Kambaryje galima sulaukti ir nuostabiausio šešėlių teatro, kuriuo kartais lepina saulė.

Mėgstamiausia mano vizito SPA VILNIUS Anykščiai dalis – SPA procedūros. Įsisupus į kambaryje laukusį jaukų chalatą ir įsispyrusi į nekantraujančias šlepetes tipenau nuo vieno procedūrų kambario į kitą.  „Nieko ypatingo čia nepamatysite… Nes mėgausitės užsimerkę“, - rašoma jų tinklapyje. Negalima būtų apibūdinti taikliau. Procedūrų pasirinkimas didžiulis! Gydomosios, atpalaiduojančios, romantiškos, grožio, vaikams, vyrams, besilaukiančioms. Pasimetus tokioje galybėje visuomet galima patarimo paklausti paslaugių darbuotojų. Pasak jų, procedūrą jums gali rekomenduoti ir parinkti net pagal jūsų nuotaiką! Žodžiu, nieko nėra neįmanomo. Galima sakyti, tai yra harmonijos , dvasinio ugdymo centras, ramybės oazė, gydykla ir sporto salė po vienu stogu. Kiekvieno kambario vonioje svečių laukia ESPA kompanijos kūno priežiūros priemonės. Šia natūralia, kvapnia ir prabangia (angl. luxury) angliška kosmetika prekiauja visi SPA VILNIUS centrai, ji naudojama ir procedūrų metu.

Vieno vizito (ir vienos nakvynės) metu man pavyko išbandyti aromaterapinį masažą, druskų kambarį ir Hamam muilo putų ritualą (ir, žinoma, iš mineralinio vandens baseino ar saunos beveik neišlindau).

Balta balta, kur dairais. Druskų kambaryje įkritus į krėslą tereikia kvėpuoti. Giliai, ramiai. Seanso metu per specialias angas į patalpą pučiamas sausas druskos aerozolis. Jokių dramatiškų pokyčių iš karto nesijaučia, tačiau žinant druskos naudą tereikia tik įsivaizduoti, kaip kvėpuojant druska prisodrintu oru visas kūnas į save geria stebuklingas druskos galias ir per kvėpavimo takus jos patenka iki smulkiausių bronchų. Vadinamoji haloterapijos procedūra yra vienas iš pagrindinių, labai efektyvių, kvėpavimo takų, odos ir alerginių ligų gydymo, profilaktikos ir reabilitacijos metodų. Po haloterapijos procedūrų pagerėja bronchų drenažas, palengvėja atsikosėjimas, sausas kosulys bei dusulys. Šios procedūros ramina nervų sistemą, stiprina organizmo atsparumą, tinka skydliaukės ligų profilaktikai, kadangi druskingoje aplinkoje gausu jodo. Seanso metu groja tyli muzika, televizorius rodo besikeičiančius tropinių paplūdimių vaizdus, tačiau jaukiai įsisupus į minkštus pledus norisi tiesiog užmerkti akis, kvėpuoti ir jausti (arba tiesiog žinoti), kaip pamažu valosi didmiesčio toksinai.

Hamam, turkiškos pirties šaknis turintis ritualas, prasidėjo švelniu galvos masažu ir maitinančios molio kaukės plaukams uždėjimu. Kaip jau užsiminiau, visoms grožio procedūroms čia naudojami kokybe garsėjantys  Londono ESPA kompanijos produktai. Pamasažuoti neliko net ausų galiukai. Toliau: gilus odos šveitimas. Hamam mane lepinusi bendravardė Dovilė juokavo, kad daugeliui klientų procedūra primena vaikystę, kada mama negailestingai, bet motiniškai rūpestingai su plaušine nušveisdavo  ir nuplaudavo visus nešvarumus. Tad ta šiurkšti plaušinė išties priminė vaikystę. Gal ir nėra pats maloniausias momentas, bet be gailesčio pašalinamos visos negyvos odos ląstelės. Tad bent kartą per mėnesį taip apsišvarinti – tikrai rekomenduojama. Jei vieną kartą per mėnesį gerai išvalote namus, argi ne taip pat švaros diena reikalinga ir kūnui? Nušveistas kūnas padengiamas muilo putomis, tarsi švelniausia antklode. Tada atliekamas viso kūno masažas. Procedūra pabaigiama gaiviu plaukų išplovimu bei drėkinančiu galvos odos įtrynimu. Ir voilà, oda švelni kaip kūdikio, plaukai žvilgantys ir atsigavę. Ši procedūra mėgstama porų, ją galima užsisakyti dviems ir drauge su mylimuoju/mylimąja lepintis romantiškų muilo putų minkštumu. Tiesa, prieš procedūrą rekomenduojama apšilti garinėje pirtyje, tad Hamam ritualas labiausiai tinka mėgstantiems pirties malonumus.

Daugeliui klientų Hamam procedūra primena vaikystę, kada mama negailestingai, bet motiniškai rūpestingai su plaušine nušveisdavo  ir nuplaudavo visus nešvarumus. Daugeliui klientų Hamam procedūra primena vaikystę, kada mama negailestingai, bet motiniškai rūpestingai su plaušine nušveisdavo ir nuplaudavo visus nešvarumus.

Aromaterapiniam masažui rinkausi detoksikuojančius aliejus, kuriais švelniai išmasažuojamas visas kūnas. Šio tipo masažas šiek tiek švelnesnis nei klasikinis, tačiau jo paskirtis ir yra labiau atpalaiduojanti. Nepaisant to, po valandos masažo jaučiausi, kad neliko neišmasažuotas nė vienas raumuo, o raminantis aliejaus kvapas gaubė mane visą vakarą – po procedūros neberekomenduojama praustis, kad aliejai geriau susigertų į odą.

Jei apsistosite SPA VILNIUS Anykščiai, rekomenduoju išsinuomoti dviračius, miško taku nuvažiuoti apie keturis kilometrus iki garsiojo Puntuko akmens, pasivaikščioti Lajų taku ir pasigrožėti gamta iš aukštai. Taip pat galite pasivaikščioti arba pabėgioti Šventosios upės pakrante. O jei norite dar aktyvesnio poilsio – minkit dviratį iki gražuolio Rubikių ežero, garsėjančiu net 16 salų. Žinau, sunku bus sukaupti jėgas ir palikti sauną, baseiną ar išlįsti iš SPA procedūrų kambarių, bet išties verta. Po pasivaikščiojimų ir aktyvaus poilsio laikas SPA centre bus dar malonesni.

Numynus dviračiu nuo VILNIUS SPA Anykščiuose iki Puntuko akmens, antrojo pagal dydį riedulio Lietuvoje, sutikau Supermeną! Numynus dviračiu nuo VILNIUS SPA Anykščiuose iki Puntuko akmens, antrojo pagal dydį riedulio Lietuvoje, sutikau Supermeną!

Užsisakius kambarį SPA VILNIUS  nepamirškite, kad kartu su juo automatiškai užsisakote pusryčius. Jie patiekiami švediško stalo principu – išsirinkite ką norite ir kiek norite. Jei esate užkietėję sveikuoliai, čia rasite daržovių, salotų, vaisių. Valgio metu svečiams visuomet siūlomos SPA VILNIUS Anykščiai kepėjų šviežiai iškeptos bandelės, duona, saldumynai bei sausainiai. Kiekvienas svečias turi galimybę pasirinkti iš kasryt kepamų blynelių gausos, dieną pradėti kiaušiniene ar omletu, iškeptais su išsirinktais mėgstamais ingredientais, papildomai užsisakyti šviežiai spaustų vaisių, daržovių ar želmenų sulčių. Pietauti ir vakarieniauti taip pat galite šioje neseniai atsinaujinusioje restorano erdvėje, suskirstytoje į didžiąją ir mažąją sales bei vasaros terasą. Savaitgaliais restorano svečiai kviečiami pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos.

Nors paprastai esu skeptiška viešbučių restoranų maistui, SPA VILNIUS restoranas maloniai sužavėjo. Tvaraus gyvenimo būdo mėgėjams ir propaguotojams patiks tai, kad restorane naudojami produktai atkeliauja iš vietinių ūkių bei patikimų, aukščiausių standartų besilaikančių tiekėjų. SPA VILNIUS Anykščiai teritorijoje žaliuoja ir jų gėlininkės bei virtuvės kolektyvo bendromis jėgomis prižiūrimas daržas, kuriame užauginti žalumynai keliauja svečiams tiesiai į lėkštes. Duona restorane visuomet šviežia, kepama vietoje ir net tokia maža detalė kaip sviestas priverčia pakelti antakius: ar kada nors gyvenime ragavote rožinio sviesto? Taip, net ir sviestui, naudojant natūralius produktus, čia suteikiamas savitas skonis ir spalvos. Jei sugalvosite SPA VILNIUS lauktuvėmis pradžiuginti draugus, tik užsiminkite registratūroje ar restorano administratoriui, norimas gaminys bus paruoštas jau kitai dienai.

Rožinis sviestas. Taip, būna ir tokio. Rožinis sviestas. Taip, būna ir tokio.

Vaistažolių arbatos SPA bare galite paskanauti pagal docento Petro Dagilio rekomendacijas sukurtų patentuotų vaistingųjų augalų plikomų arbatų : Stiprybė, Tik vyrams, Ramybė, Žvalumas, Atsparumas, Širdis, SPA VILNIUS... Jau iš pavadinimo galite spręsti apie arbatos poveikį. Tinkamai subalansuotos ekologiškos vaistažolės – labai rekomenduojamos po SPA procedūrų. Arbatų ingredientus tiekia žolininkas Antanas Leskus (Raseinių raj.), jau daugelį metų auginantis bei džiovinantis įvairias vaistažoles.

Važiuoti automobiliu nuo Vilniaus iki Anykščių užtruks apie valandą.  Autobusu – apie dvi. Skrydis iš Londono į Vilnių kainuoja pigiau nei kelionė į kai kuriuos Anglijos miestus, o nuskristi iki Lietuvos londoniečiams kartais gaunasi greičiau nei vairuoti iš Šiaurės Londono į pietinį ir bejėgiškai spausti vairą įstrigus kamštyje.

Kaip žinoti, ar gerai pailsėjote? Bent jau man užteko įsėdus į taksi link oro uosto išgirsti klausimą: „Tai tikriausiai į studijas skrendate? Kelintas kursas? Pirmas? “. Kai tau arti keturiasdešimties, patikėkite, tokių klausimų kasdien nesulauki.

Jau mintyse planuoju sugrįžimą į SPA VILNIUS Anykščiuose ir užmerkus akis matau ožkų pieno vonias su žiedlapiais (kiek nuotraukų Instagramui!). Kaip sako mano kolegė, tikrai išbandžiusi daugybę SPA centrų Lietuvoje – šis pats geriausias, kūno ir sielos revizijai labai reikalingas.

Daugiau informacijos ir pasiūlymai naujiems svečiams: www.spavilnius.lt.

„Nieko ypatingo čia nepamatysite… Nes mėgausitės užsimerkę“, - rašoma VILNIUS SPA tinklapyje. Negalima būtų apibūdinti taikliau. „Nieko ypatingo čia nepamatysite… Nes mėgausitės užsimerkę“, - rašoma VILNIUS SPA tinklapyje. Negalima būtų apibūdinti taikliau.
Neesu pirčių ir saunų mėgėja, bet ši patiko. O dar žvaigždės virš galvos. Neesu pirčių ir saunų mėgėja, bet ši patiko. O dar žvaigždės virš galvos.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai