Vasario 12, 2018
Lietuvos Šimtmečio renginiai Anglijoje - nuo konferencijų, koncertų, minėjimų iki 1920 stiliaus pokylių

Jau šį savaitgalį vasario 16 d. Lietuva švęs savo 100 metų jubiliejų! Šia iškilminga proga Londone, Anglijoje ir visoje Jungtinėje Karalystėje visus metus vyks renginiai skirti Lietuvai. Šį savaitgalį jų kaip niekad gausu. Jei žinote ar organizuojate renginį, rašykite: [email protected].

VASARIO 16 d.

Martyno Levickio koncertas Londone
Daugiau informacijos: londoniete.com/akordeonisto-martyno-levickio-koncertas.

Uždek žvakutę ant savanorio kapo
Jungtinės Karalystės Lietuvių Bendruomenė (JKLB) kviečia pagerbti ir prisiminti laisvės kovotojus, iškilius lietuvius, gyvenusius Jungtinėje Karalystėje ir savo darbais prisidėjusiais prie Lietuvos laisvės siekio. Kviečiama rinktis Rytų Londone esančiose katalikiškose Šv. Patriko kapinėse 9 val. ryto. Šiose kapinėse palaidoti kunigai Kazimieras Matulaitis, Aleksandras Geryba bei nepaprasto pasiuntinio ir įgaliotinio ministro pareigas Didžiojoje Britanijoje nuo 1934 m ėjęs Bronius Balutis. Būtent jis 1940 m liepą JK vyriausybei įteikė notą dėl Sovietų Sąjungos vykdytos Lietuvos okupacijos. Prisijunkite ir dalyvaukite bendroje akcijoje su Lietuva.

OUT Lithuania vakaras John Salt bare Londone
Daugiau informacijos: facebook.com/events/OUT LITHUANIA.

Silvijos Armonaitės koncertas Bernelių Užeigoje Londone
Daugiau informacijos: facebook.com/events/SILVIJA MINI.

Peterborough Lietuvių Bendruomenės renginys
Daugiau informacijos: facebook.com/events/PETERBOROUGHLIETUVIAI.

VASARIO 17 d.

Šimtmečio konferencija Birmingham’e
University of Birmingham lietuvių bendruomenė organizuoja konferenciją, kurios metu kurs Dešimtmečio viziją Lietuvai. Išgirsite svečių idėjas Lietuvos progresui kultūros, politikos, verslo srityse, diskutuosite apie tai, kokie turėtų būti Lietuvos prioritetiniai tikslai bei ilgalaikė strategija. Iš istorinės perspektyvos pažvelgsite į valstybės raidą, bei aptarsite dabartinius iššūkius. Svečiuose: Renatas Norkus - ordino “Už nuopelnus Lietuvai” riterio kryžiumi apdovanotas lietuvių diplomatas, Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje; Arnoldas Pranckevičius - Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas, buvęs prezidento Valdo Adamkaus patarėjas vidaus klausimais; Agila Barzdienė - „Investuok Lietuvoje“ programos „Kurk Lietuvai“, skirtos jauniems tarptautinės patirties turintiems profesionalams, vadovė; Arūnas Gelūnas - dailininkas, filosofas ir politikas, buvęs LR kultūros ministras bei Lietuvos ambasadorius prie UNESCO, nuo 2016 m. - LR Seimo narys; Vaino Brazdeikis - Švietimo informacinių technologijų centro direktorius, EK edukacijos bei ES švietimo ekspertų darbo grupių narys. Bilietų kaina - £6, pirkdami penkis bilietus, vieną gausite nemokamai (pasirinkus "General (£30)" bilietą), tad kvieskite ir savo bendruomenės draugus paminėti šimtmetį Birmingham'o universitete! Bilietus galite nusipirkti čia - guildofstudents.com/BILIETAI. Nuo 11 val. iki vėlyvaus vakaro. Daugiau informacijos: guildofstudents.com/events/INFORMACIJA.

Šimtmečio renginiai Nottingham’e
Renginiai skirti Lietuvai prasidės mišiomis, vėliau visi persikels į pokylių salę, kur vyks 1920-ųjų stiliaus vakaras. 
facebook.com/events/1920 STILIAUS VAKARAS

Vaikams: šimtmečio programavimo valanda Londone
7-14m. rytojaus kūrėjai, susitiks švęsti technologijų ir Lietuvos laisvės jubiliejaus. Kaip programuojant baseine aplenkti Rūtą Meilutytę? Ar pakartoti Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą? Kartu su Londone gyvenančiais technologijų profesionalais iš Amazon, Treatwell ir kitų pasaulį keičiančių kompanijų, susitiksite švęsti istorijos ir mokytis programuoti. Renginys atviras ir nemokamas, tačiau būtina registracija čia: eventbrite.com/VAIKAMS PROGRAMAVIMAS REGISTRACIJA. Pamokos trukmė - 1h. Durys atidaromos 13:30, uždaromos 15:30. Su savimi turėti nešiojamąjį kompiuterį ar planšetę. Kyla klausimų? Susisiekite: [email protected]. Visu turiniu ir instrukcijomis rūpinasi bit&Byte. Organizatoriai pasilieka keisti renginio laiką, taisykles ar kitą informaciją. Vaikų ir jų daiktų saugumu rūpinasi dalyviai. Vieta: Treatwell HQ, 15 Fulwood Place, Londonas WC1V 6AY.

Lietuvos valstybės vėliavos pagerbimo ceremonija ir JKLB šventė Ripple Centre Londone

Animuotą istorijos pamoka lietuvių krikščionių bažnyčioje Londone

 

Glasgow lietuvių renginys

Crawley lietuvių renginys

VASARIO 18 d.

Šimtmečio renginys Nottingham’e
Renginys prasidės mišiomis, vėliau visi persikels į pokylių salę, iškilmingiems pietums. 
facebook.com/events/ISKILMINGI PIETUS.

Jei žinote ar organizuojate renginį, rašykite: [email protected].

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai