Balandžio 16, 2017
6 šventinio stalo idėjos pagal Ingą Budrienę
Inga Budrienė. © Asmeninio albumo foto.

Švenčių organizatorė Inga Budrienė su Londoniete pasidalino savo Velykinėmis dekoracijomis ir idėjomis. 

1. Idėjų dekoracijoms pirmiausiai reikia semtis iš gamtos: pasimerkti ant stalo kokią beržo šakelę, galbūt dar kur likusių žibučių, baltuojančių plukių. O jei nepavyksta rasti nieko žydinčio – stalą papuošti pirkta narcizų ar tulpių puokšte.

2. Smulkias gėlytes galima pamerkti ar įsodinti į iš kiaušinių lukštų padarytas vazeles. Labai gražiai atrodo ,o pagaminti – labai paprasta. 

3. Siūlau nebijoti ryškių spalvų ir drąsesnių jų derinių. Velykoms puikiai tiks žalios, geltonos spalvos akcentai, taip pat žaismingai ir kiek netikėtai, tačiau įdomiai atrodo mėlynos ir rožinės derinys, aukso spalvos detalės – metalo blizgesys visuomet puošia stalą. 

4. Stalui gyvybės visuomet suteikia ir kokybiški, gražūs indai, spalvoto stiklo taurės. Svarbiausiomis progomis nereikia gailėti pačių geriausių indų, įrankių – net jei juos iš indaujų ištraukiame labai retai, Velykos – puiki proga tą padaryti. Indai  juk svarbiausi stalo komponentai. Taip pat reiktų nepamiršti žvakių, servetėlių – jas reiktų derinti prie staltiesės. Servetėlės kartais gali tapti ir vienu pagrindinių akcentų – išlankstyti ką įdomesnio iš jų daug pastangų nereikia, o, pavyzdžiui, zuikio ausytės, perrištos kaspinėliu, atrodys tikrai puošniai.

5. Stalą galima papuošti ir įvairiomis figūrėlėmis, suvenyriniais Velykų atributais – dekoratyviniais viščiukais, zuikiais. 

6. Žinoma, nereiktų pamiršti ir pačių margučių – jie neretai tampa pagrindiniu šventinio stalo akcentu. Išbandykite ir subtilų dažymą viena ar dviem spalvomis, kad vaizdas lėkštėje nebūtų labai margas. Tarkime, visus kiaušinius dažyti dviem pasirinktomis spalvomis ir rinktis tų pačių spalvų staltiesę, servetėles, žvakes.

Daugiau šventinių dekoracijų idėjų rasite Ingos tinklapyje www.budriene.lt.

Ingos Budrienės asmeninio albumo nuotraukos:

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai